понеділок, 10 січня 2022 р.

ЛІТЕРАТУРНІ ЮВІЛЕЇ – 2022

В бібліотеці для дітей – нова, але традиційна книжкова виставка

«КНИГИ НА ВСІ ЧАСИ».

/Книги-ювіляри року/

    Книги, як і люди, мають свій день народження, свою долю, свою історію. Довголіття книги залежить від її читачів.

   Книги, які  представлені на нашій книжковій виставці, читають і перечитують. Хороші книги ніколи не старіють, їм дана вічна молодість та оновлення у часі.

    До уваги всіх зацікавлених – шедеври світової та української літератури - від пам’ятки давньої української літератури «Слово о полку Ігоревім» (1187) до історичних пригод «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського (2007), першої книги трилогії, за яку автор отримав Національну премію ім.Т.Шевченка.




    Книжкова добірка «ТВОРЕЦЬ ВИСОКОГО ФЕНТЕЗІ» присвячується славнозвісному вченому-письменнику  Джону Рональду Руелу Толкіну, який народився 130 років тому у 1892 році. Він відомий у всьому світі завдяки своїм неперевершеним оповіданням про пригоди маленьких гоббітів – «Гобіт» і епічного роману-трилогії «Володар перснів». Ці історії захопили не тільки дітей і підлітків, а й багатьох дорослих.







    В цьому році чарівна казка «Гобіт» святкує свій ювілей - 85 років.

Буктрейлер від Харьківської бібліотеки для дітей

Джерело: https://youtu.be/tHsIsw9-LZE

                Шанувальники книг Толкіна щорічно відзначають 25 березня –                                                              Всесвітній день читання Толкіна.

     Мета дня – проводити громадські читання творів Толкіна в школах, дитячих садках і бібліотеках, щоб пробудити інтерес до творчості письменника.

    А 22 вересня прихильники фентезі святкують День Гобіта.

    Це - неофіційне, але дуже життєрадісне свято, присвячене ключовим персонажам творів Дж. Р. Р. Толкіна. Це – День народження Більбо та Фродо Бегінсів - героїв книжок "Гобіт, або Туди і звідти" і "Володар перснів".

    Є безліч способів святкувати День Гобіта. Одні влаштовують костюмовані бенкети, яким могли б позаздрити гості вечірки Більбо Беггінса, інші вирушають у походи босоніж на честь хоббітів, які не носили взуття (хоча далеко не всім клімат дозволяє втілити цю затію в кінці вересня), треті спокійно переглядають екранізації книг. 

Давайте пригадаємо та прочитаємо книги,

які цього варті!


Фахівці відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку

 

Немає коментарів:

Дописати коментар