пʼятницю, 14 січня 2022 р.

    Друзі, а чи відомо вам, чому 18 січня весь світ відзначає День Вінні-Пуха?

    А це тому, що в цей день 1882 року народився Аллан Олександер Мілн – англійський письменник, який вигадав Вінні-Пуха, а потім і його друзів для свого маленького синочка Кристофера Робіна.

    Мабуть не існує такого письменника, який не мріяв би про славу. Але іноді вона приходить до нього зовсім неочікувано. Саме завдяки іграшковому ведмежаткові Вінні-Пухові Алан Олександер Мілн здобув світове визнання. Ювілеї автора і його героїв майже співпадають. У минулому році святкував своє 95-річчя Вінні-Пух, улюбленець дітей усього світу, а 18 січня 2022 року виповнюється 140 років від дня народження Алана Мілна (1882 – 1956).

    Майже сто років Вінні-Пух насолоджується своєю славою. За цей час історія про ведмедика була перекладена більш ніж 40 мовами світу. Він став мультиплікаційним героєм, персонажем комп’ютерних ігор, навіть отримав зірку на Голлівудській алеї. Перерахувати все неможливо. Краще пригадаємо його знамениту пісеньку і зайвий раз усміхнімося.

    13 січня на літературне свято «Алан Мілн і всі, всі, всі!» до бібліотеки-філії для дітей завітали читачі-учні 2-А класу ЗОШ №2 (вч.Суха Н.Л.).



    Звичайно, малята добре знають про милого складача пихтілок та бурчалок з тирсою в голові. Та у цього ведмежатка, виявляється, можна повчитися добрій та трішечки наївній мудрості. Адже вона ще нікому не завадила.
   





     Найбільше дітям сподобалась відповідь Вінні-Пуха на запитання П’ятачка:

-      Як правильно написати слово ЛЮБОВ?

-      ЛЮБОВ не треба писати… Її треба відчувати.

    Діти весело і захопливо відповідали на питання «Пухової вікторини».







     Як і годиться на справжній День народження, наші читачі отримали пригощання – цукерки, якими із задоволенням смакували, переглядаючи серії мультиплікаційного фільма про пригоди кумедного ведмежатка Вінні-Пуха та його друзів.


   Ми, бібліотекарі, також, скориставшись мудрою порадою від Вінні-Пуха, своїм читачам повідомили, що наш найулюбленіший день – це день, який ми провели разом з вами. Тому сьогодні ще один наш найулюбленіший день.





Любов Середіна,

бібліотекар відділу обслуговування

дошкільників та дітей молодшого шкільного  віку,

Ірина Дем’янець,

бібліотекар відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку


Немає коментарів:

Дописати коментар