середу, 5 січня 2022 р.

 


Новорічні свята, канікули і вихідні дні тривають!
Можна до схочу гостювати, зустрічатися з друзями, відвідувати рідних і близьких, просто проводити час у колі родини.
       А ще… почитати книги про Різдво. Адже, якщо у нас є ялинкові прикраси, карнавальні маски, різдвяні смаколики, то неодмінно мають бути і різдвяні книги.




«Диво на Різдво»

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка. Щасливого Різдва!

«Найкращі різдвяні історії»

      До цієї збірки увійшли перекази творів відомих казкарів і письменників. Малий читач довідається, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси, як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці і ще багато-багато цікавого...

Матіяш Богдана
«Казки Різдва»

        Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо.

Флетчер Том
«Різдвозавр» і «Різдвозавр та Зимова Відьма»

Найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.
Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізна­­ється, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П.
Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.

Степаненко Ярослав
«Заборонений Санта, або Перше Різдво Сашка»

А що як Різдва – не буде? Президент забороняє свято, а влада наказує замурувати всі каміни у місті. Однак Славка ці заборони не лякають. Разом із батьком він розпалює камін і... починаються пригоди. Бешкетна світла історія про Різдво і про нас із вами, про молодого Ніколаса із Мири лікійської,  він же Святий Миколай, він же Санта Клаус. Про те, що різдвяні бажання здійснюються, варто лише мріяти й вірити у власні сили і в дива.

Амргейн Аннет
«Гість на Різдво»

Ох, що це так яскраво засяяло там, удалині? Можливо, це різдвяна зірка принесла добру звістку? Чи хтось добрий з усміхненими очима простує до вашого дому, щоб розділити святкову вечерю? У різдвяну ніч стаються дива. Про це знає ведмедик, що жив самотиною в чужому лісі, але так хотів, щоб до нього на свято завітали всі звірята. Знає про це і маленький зайчик Вухань, який у пошуках  різдвяного сяйва оббіг усіх своїх друзів. Дізнаєтесь про це і ви, коли прочитаєте ці навдивовижу світлі й зворушливі історії.

Доктор Сьюз
«Про Ґрінча, який украв Різдво!»

Що є найбільшим Різдвяним дивом? Не подарунки та ласощі, а світло добра й любові, яке запалює в серцях це чудове свято. Сила Різдва настільки велика, що може перевиховати навіть злого Грінча. Якось, напередодні свята, він вирішує вкрасти у мешканців міста Хтовіль Різдво іграшки, наїдки та навіть ялинки. Грінча дратує радість і сміх інших. Чому?
Грінч не зносив Різдва! Взагалі! Ані в місті, ні в домі. Не питайте, чому, бо причини йому невідомі. Може, голову Грінчу прикрутили не так, як треба. Може, в нього була у новому взутті потреба. Та найбільш імовірно не майте мені за зле Що причина у серці. Було воно зовсім мале.
Але, здійснивши свій задум, Грінч розуміє, що не зміг зіпсувати свято, адже воно має дещо більше, ніж яскраві атрибути. «Про Грінча, який украв Різдво» відомий твір Доктора Сьюза, що вийшов далекого 1957 року, здобувши величезну популярність серед маленьких читачів. 
Книжка стала основою для кількох мультфільмів, а також екранізації, головну роль в якій зіграв відомий комедійний актор Джим Керрі. «Про Грінча, який украв Різдво» увійшла до рейтингів «100 найкращих ілюстрованих книжок» за версією School Library Journal та «100 найкращих дитячих книжок» Національної асоціації освіти США.

Час читати!
Різдвяні чари продовжуються!
 
Любі друзі!
Вам неодмінно сподобаються
яскраві малюнки майже на кожній 
із сторінок цих зимово-різдвяних книг.
А цікаві історії не лише розважать,
а й заохотять до читання.
Бажаємо Вам веселих свят
і приємних зустрічей з казковими героями.



Любов Середіна та Олена Хабун
бібліотекарі відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар