вівторок, 27 квітня 2021 р.

    Міська бібліотека для дітей запрошує всіх шанувальників літературного жанру ФЕНТЕЗІ для знайомства з новими надходженнями від Українського Інституту Книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів.









     Незабаром – Всесвітній день Гаррі Поттера (2 травня). Це свято створене на пам'ять про епічну битву, коли Гаррі Поттер переміг Темного Лорда. У книгах ця битва відбулася саме 2 травня 1998 року.

    Нашим поттероманам – подарунок! Це нові видання Джоанн Ролінг: «Фантастичні звірі і де їх шукати» та «Квідич крізь віки» від видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». По суті, це підручники з бібліотеки Гоґвортсу, які вивчав Гаррі Поттер і його друзі.


     

    Завдяки яскраво ілюстрованому виданню читачі можуть вивчати магічну фауну п’яти континентів, не встаючи з власного зручного крісла.


     У книзі детально і з гумором описана історія виникнення чарівної гри, формування її правил, найвідоміші команди та ін. Сама письменниця Дж.Ролінг говорить, що в дитинстві  була не дуже   спортивною, проте, одного прекрасного дня вирішила, що в чарівному світі не вистачає такої гри, якою б чарівники захоплювалися так само, як, скажімо, маґли захоплюються футболом. І вона придумала квідич.

    Цікаво, що на кожній бібліотечній книзі з Гоґвортсу  є таке попередження: «Якщо ви порвете, подряпаєте, поріжете, зібгаєте, складете вдвоє, попсуєте, понівечите, забрудните, заплямите, викинете, жбурнете, чи будь-яким іншим чином пошкодите цю книжку, позбиткуєтеся з неї чи зневажите її, я докладу всіх зусиль, щоб наслідки для вас були якнайжахливіші. Бібліотекарка Гоґвортсу». Як вам такі правила в бібліотеці для майбутніх магів? 

     Виручені від продажу цих надзвичайних книжок гроші надходять до благодійного фонду по боротьбі з бідністю «Поміч комедіантів». Благодійність займає особливе місце в житті Ролінг. Письменниця, яка сьогодні є однією з найзаможніших жінок Британії, добре пам'ятає той час, коли жила з донькою на вбогу соціальну допомогу. Хтось захоплюється її бажанням допомогти всім і кожному, а хтось дивується... Ролінг же вважає, отримуючи більше, ніж потрібно, необхідно і віддавати чимало тим, хто більше цього потребує. Так, 2 травня 2020 року письменниця пожертвувала 1 млн.фунтів стерлінгов (1,3 млн. доларів) на допомогу бездомним  і жертвам  домашнього насильства. Зробила вона це на честь  22-ї річниці битви за Гоґвортс.

    Під час знайомства з новими надходженнями ми зробили цікаве відкриття – в сучасних книгах дуже популярні дракони!


     Дракони – найвідоміші магічні чудовиська. Так, в книзі «Фантастичні звірі і де їх шукати» надано класифікацію драконів.



    Серед них Український залізопузий дракон - за мотивами романів Джоан Ролінг – дракон, який живе в українських Карпатах. Найбільший з усіх драконів. Залізопуз може набирати до шести тонн ваги. Він вкрай небезпечний і здатний розтрощити своєю вагою будь-який будинок.


    Книга «Ман Чжу. Китай для допитливих» І. Калюти (Львів : Урбіно, 2019) розповідає, що драконів дуже поважають в цій країні як символ могутності і удачі, і навіть в хмарочосах залишають спеціальні отвори, щоб дракон міг вільно пролетіти.

    Біографічний нарис «Волт Дісней» Марії  Сердюк (Київ : ІРІО, 2020) розповідає про видатного засновника кінокомпанії «The Walt Disney Company».

    Маємо чудову новину про новий проєкт Disney. В березні відбулася світова прем'єра  анімаційного фільму «Рая та останній дракон».      

   Колись давно у фантастичному світі під назвою Кумандра люди та дракони жили разом у злагоді. Але коли зловісні чудовиська, знані як Друни, почали загрожувати жителям, дракони пожертвували собою, щоб врятувати людство. 500 років потому монстри повернулись, і самотня воїтелька Рая мусить відшукати останнього дракона, щоб зупинити Друнів назавжди.



   Ласкаво просимо до бібліотеки,

де на вас чекають фентезійні світи

та фантастичні пригоди.

Захопливого читання!


Фахівці відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку

 



Немає коментарів:

Дописати коментар