четвер, 8 квітня 2021 р.

Книжкові відкриття тривають!

    Міська бібліотека для дітей продовжує знайомити з новими надходженнями – 2021 від Українського Інституту Книги. Цього разу - для тих, хто любить пізнавати себе і довкілля.

    Для читачів середнього та старшого шкільного віку – нові книжкові виставки. 

   Запрошуємо поринути у  дивовижний світ живої природи з книжковою виставкою

 «Людина – частина природи»






 
     Катя цікавиться книгами з анатомії людини. Вона мріє і готується стати медиком.

    Всі нові книги сучасні, цікаві, змістовні та чудово ілюстровані. В деякі з них ми просто закохалися.

    У художньому оформлені видання «Розповіді про тварин та їх назви» Кирила Булаховського (Львів: Література і мистецтво, 2020) використано репродукції з робіт відомих натуралістів і художників XVI – початку XX століття.


     «Годинник природи» Уни Якобс (Харків: Віват, 2019) – чудова можливість вирушити в захопливу мандрівку разом із чудовими супутниками: сонечком, метеликами та квітами. І все це з витонченими малюнками автора.



    Як завжди, ми радіємо кожному свіжому номеру журналу «КОЛОСОК». 

    Окреме почесне місце займає книга «УСЕ про бджіл...» Жака Гішара (Харків: Ранок, 2020).

    Бджоли є показником екологічного стану довкілля. Найавторитетніший вчений Альберт Ейнштейн попереджав: «Якщо з планети зникнуть бджоли, у людства залишиться 4 роки до повного вимирання. Не буде бджіл – не буде запилення. Не буде рослин - нічого очікувати ні тваринам, ні людині».

Мирославу приваблює все  цікаве та яскраве.

    Мирослава Джанабаєва (ЗОШ №12,6 кл.) дуже творча, і стала переможницею Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі».

    А зараз вона приймає участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ».

    Ми сподіваємось, що для наших читачів буде корисною книжкова виставка

«Тренуй мозок»

    Мозок контролює тіло і свідомість людини. Він обробляє інформацію, над якою ми розмірковуємо, і віддає команди тілу. Мозок дорослої людини складається з 100 мільярдів нейронів. Кожен нейрон утворює тисячі з’єднань і це робить мозок однією з найскладніших структур у Всесвіті.

    Книга «Мозок.Те, про що тобі не розкажуть дорослі» Богуся Янішевського (Київ: Моя книжкова полиця, 2020) – цікавий і дотепний посібник із мозкознавства. Він містить силу-силенну інформації про мислення, свідомість, память, уяву, стереотипи та суперздібності.

    Мозок – ідеальна модель,але він може вдосконалюватися. На нашій книжковій виставці захопливі вправи, завдання, експерименти, наукові комікси для цього.

    Логічним доповненням є пригодницька серія про юного генія Франка Енштейна від Джона Щєшки (Київ: КМ – БУКС) для дітей, яким для вподоби наука.

    Маємо надію, що знання з природознавства допоможуть нашим  читачам  дійти до екостилю в житті, навчитися відповідальному відношенню до довкілля.

В долі природи – наша доля!


Фахівці відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар