вівторок, 13 квітня 2021 р.

Думай як Леонардо да Вінчі

    15 квітня 1452 року народився Леонардо да Вінчі – визнаний геній усіх часів. Він є однією з найзагадковіших постатей серед видатних особистостей, які зробили величезний внесок у розвиток мистецтва, архітектури, культури, науки, яких називають «титанами епохи Відродження».

    В міській бібліотеці для дітей – нова книжкова виставка.





    Назву книжковій виставці надала нова книга «Думай як Леонардо да Вінчі»             К. Карзана і С.Скалька (Харків : Ранок, 2020).

    Автори книги дослідили біографію та рукописи Леонардо, щоб з’ясувати, як працював мозок майстера. Їхні спостереження супроводжують корисні поради та цікаві завдання, що допоможуть кожному навчитися думати як флорентійський геній. 


Bookхвилинка від Національної Бібліотеки України для дітей.

    Більше п’яти століть нас вражає різнобічна обдарованість та незвичайна геніальність Леонарда да Вінчі. Великий майстер живопису та малюнку з гордістю підписувався «Leonardo Vinci dissepolo della sperientia» «Леонардо Вінчі, учень досвіду». Він не лише здобував знання, але й робив відкриття в математиці, фізиці, астрономії, біології, медицині. А ще – був препкрасним музикантом, співаком, письменником і навіть…кулінаром!

    Його вважали магом, а він був геніальним винахідником. У кожній галузі, якою займався цей самоук, він робив відкриття. У Мілані діє Музей науки і техніки Леонарда да Вінчі, де представлені реконструкції винаходів генія. Він винайшов підшипники, без яких не може обійтися жоден сучасний механізм, створив проєкт прототипу сучасного автомобіля, танку, прокатного стану, шлюзу, парашуту, вентилятора, придумав ласти, рятувальний круг тощо. 

    Один із визначних винаходів втілено у життя у XX столітті. В Норвегії спорудили міст за проєктом геніального Леонарда. Сучасні архітектори вважають цей міст шедевром, порівняним лише з іншим геніальним витвором Леонарда – портретом Джоконди. Мабуть, саме тому міст отримав назву "Мони Лізи мостів".

     Леонарда да Вінчі завжди пам’ятатимуть як найбільш допитливу людину в світі. Саме допитливість є поштовхом до найбільших відкриттів, проривів і досягнень людства!


Досліджуйте і пізнавайте світ разом з книгою!


Фахівці відділу обслуговування дітей

середнього та старшого шкільного віку

 

Немає коментарів:

Дописати коментар