суботу, 2 травня 2020 р.


Сонце, вітер, морські хвилі є енергетичною сировиною, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати. Її не треба видобувати з землі. Вона не утворює радіоактивних відходів, а токсичних зовсім не виробляє. Це відновлювальна енергія.

Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії і нагадати, що Сонце надзвичайно важливе для життя на Землі, Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МТСЕ) (ISES-Europe) організовує щорічне проведення Дня Сонця.


День Сонця (Sun Day),
 іноді званий Всесвітнім днем Сонця
або Міжнародним днем Сонця
з'явилося в 1994 році.

Як відомо, Сонце — найближча до Землі зірка. Всі інші небесні тіла цього виду перебувають від нас незмірно далеко. Наприклад, найближча до нас зірка Проксіма із системи альфа Центавра знаходиться на відстані 4,22 світлових років від Сонця.

Більше про Сонце ви можете дізнатись
з добірки пізнавальних відео
для дітей та дорослих:




       Для Землі Сонце — могутнє джерело космічної енергії. Воно дає світло й тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, та формує найважливіші властивості атмосфери Землі.


В цілому Сонце визначає екологію планети. Без нього не було б і повітря, необхідного для життя. Воно перетворилося б на рідкий азотний океан навколо завмерлих вод і облідінілої суші.
 Для нас, землян, найважливіша особливість Сонця полягає в тому, що біля нього виникла наша планета і на ній з'явилося життя.


Як чудово було святкувати День Сонця
з нашими дітками-читачами!
Пропонуємо перглянути як це було↓



Увага гра!
Натисни на сонечко та пограй з бібліотекою в сонячну гру. Правила прості: знайди продовження прислів’я, приказки чи вислів про Сонечко.
Хай щастить!

А щоб не сумувати на карантині, давайте разом заспіваємо веселу пісеньку про Сонце!


Підбиваючи підсумки,
можна сказати коротко, але щиро:
хай завжди буде Сонце!



Любов Середіна та Олена Хабун
бібліотекарки відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар