вівторок, 19 січня 2016 р.

З Новим роком читання!
Запрошуємо ознайомитись
з новими книжковими виставками
відділу обслуговування 5-9класів
міської бібліотеки для дітей.
    -Постійнодіюча книжкова виставка-   Марганець літературний
 

    Ми сподіваємось, що ця книжкова виставка постійно буде поповнюватись новими книгами і поетичними сторінками міських газет.




  Нам дуже приємно, що в останній такій публікації є вірші і нашого читача Євгена Омельченка (ЗОШ №2-6б).
 
-Ювілейні книжкові виставки- 
 


 У 2016 році - 25 років із дня ухвалення позачерговою сесією Верховної Ради УРСР дванадцятого скликання Акту проголошення незалежності України, яким проголошено незалежність України та створення самостійної держави – України.

В моїм серці – Україна
 

Книги на всі часи
/Книги – ювіляри 2016 року/
 

-Тематична виставка–перегляд-
Світ добрих взаємовідносин
/З нагоди нетрадиційних свят січня –
Міжнародних днів «Дякую» і «Обіймів»/
 

-Віртуально-книжкова виставка-
Нові книги – нові зустрічі
Загадки природи / укладачі Скляренко В.М., Панкова М.О.,Батій Я.О., Іовлева Т.В. – К: ДАК «Укрвидавполіграфія», 2015. – 320с.     Енциклопедія «Загадки природи» трохи не схожа на інші книжки цієї серії, бо на її сторінках йдеться про феномени, які не можуть бути остаточно пояснені сучасною наукою. Отже, наша книжка розповідає про найвідоміші загадки світу, серед яких – географічні дива, звірі, яких не буває, природні стихії. Ви дізнаєтесь про надзвичайні здібності людського організму, цікаві властивості рослин, незвичайні природні феномени. Можливо, саме вам пощастить розгадати ту чи іншу загадку природи.
 
Динозаври / упорядники: В.М.Скляренко, В.М. Мирошнікова, Д.С.Мирошнікова. – Х.:Антологія, 2015. – 304с.
 
   З книги ви дізнаєтесь багато нового про зовнішній вигляд і спосіб життя «жахливих ящерів», що панували на Землі 65 мільйонів років тому, про наукові знахідки і відкриття вчених-палеонтологів, які протягом двох століть вивчали цих викопних тварин, про найсучасніші спроби відтворити їх. На вас чекає захоплююча прогулянка Парком юрського періоду, зустрічі з величезними травоїдами і «м’ясозаврами», морськими чудовиськами і повітряними драконами, розповіді про дивовижних істот, що на думку деяких вчених й досі існують поряд з нами.
 
Капранови, брати
   Веселих свят! / Брати Капранови – К.: Гамазин, 2014. – 104с. : іл.
  Українці від прадавніх часів аж дотепер зберегли традицію народних свят. І незгасимим вогником пронесли її крізь тисячі років випробувань та боротьби.
  На сторінках книги зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки, прикмети, рукомисло - те, що робить святкові дні особливими й пам'ятними.
  Над створенням цієї книжки працювало багато людей: фольклористів, художників, музикантів, дизайнерів, етнографів, філологів. Звісно, на ста сторінках неможливо описати безкінечний світ українських традицій.
  Видання слугуватиме путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг.
Капранови, брати
    Мальована історія Незалежності України / Брати Капранови – К. : Гамазин, 2013. – 80 с. : іл.
 
    Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.
  Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
 
Воронина Л.
  Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9: Повість / Леся Воронина. — К. : Знання, 2015. — 126с. : іл.
 
   Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!
 
Воронина Л.
  Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьоморда: Повість / Леся Воронина. — К. : Знання, 2015. — 135с. : іл.
 
    Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників.
 
Дерманський Сашко.
   Чудове Чудовискьо І Погане Поганисько:
казкова повість. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 288с.
 
    "Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Улюблений дитячий письменник Сашко Дерманський зумів і Майдан відстояти, і третю частину трилогії дописати! Та ще й яку!.. Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка...
  Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на  тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і  великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу..."
 
Рутківський В.
   Ганнуся. У гості до лісовика: весела пригодницька повість / Володимир Рутківський. – Львів: Видавництво Старого Лева. – 2015. – 230с.
 
    Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Герої подорослішали на рік, про те від того життя їх не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?
 
  Іранські народні казки. – Тернопіль: Богдан, 2014. – 232с. – (Серія «Скарби сходу»)
 
    До книги ввійшли сорок найпопулярніших іранських народних казок. Їхні герої — благородні й відважні юнаки, які не зупиняються перед жодними небезпеками, а також незвичайно люблячі й самовіддані красуні. В багатьох казках, як чарівних, жартівливих, так і в казках про тварин, читач з приємністю впізнає персонажів, знайомих з дитинства. Це свідчить лише про спільність культур, зокрема про близькість українського та іранського фольклору. Усі казки перекладено українською мовою вперше.
 
Кеннет Г.
   Вітер у вербах: Повість. – Тернопіль: Богдан, 2014. – 348с.
 
   Прочитавши твір «Вітер у вербах» одного з найшановніших авторів Кеннета Грема, читач поринає у славетні пригоди вірних друзів. По-особливому написана історія пройме своїх шанувальників поетичними рядками, незвичайним теплом та тонким гумором. Не лишивши байдужих, книга займе своє достойне місце серед найцікавіших книжок домашньої бібліотеки і ви неодноразово повертатиметесь до неї, щоб ще раз пройнятися рядками улюбленого змісту.
 
Гутовська – Адамчик, Малгожата
   Дівчата з 13-ї вулиці: роман. – Львів, Урбіно, 2015. – 240с.
 
  Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних! Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку.Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...
 
Керрол Л.
   Алісині пригоди у Дивокраї. Аліса у Задзеркаллі: повісті. – Тернопіль: Богдан, 2013. – 432с.
 
    "Льюїс Керрол не без усмішки писав, що ""Алісині пригоди у Дивокраї"" й ""Аліса у Задзеркаллі"" розраховані на дітей віком від п’яти років до п’ятнадцяти, від п’ятнадцяти — до двадцяти п’яти, від двадцяти п’яти — до тридцяти п’яти і т. д. ... А для малят віком від ""нуля до п’яти років"" він спеціально скомпонував ""Дитячу ""Алісу""!
  Отож перекладачеві Керролового шедевру немає жодної потреби спрощувати його стилістику. Тим часом у нас узвичаїлася саме така практика. Пропонований переклад відзначається свіжістю ""прочитання"" першотвору, що дає змогу ознайомити читача з повнокровною, автентичною ""Алісою""."
 
 
Йорт, Вігдіс
   Йорген+Анна=Любов: роман / Вігдіс Йорт. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 160с.
 
    Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена. Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?
 
Ягелло, Йоанна
   Кава з кардамоном: роман/ Йоанна Ягелло. – Львів: Урбіно, 2015. – 240с.
 
    «Кава з кардамоном» - роман про 15-річню гімназистку Лінку, досі спокійне життя якої раптом змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню... Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов"язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми…
 
Ягелло, Йоанна
   Шоколад із чилі: роман/ Йоанна Ягелло. – Львів: Урбіно, 2015. – 288с.
 
   «Шоколад із чилі» продовжує історію Лінки Барської, тепер уже учениці омріяного нею мистецького ліцею. Проблеми підлітків: нагальна потреба в грошах, які треба сплатити за навчання, непрості стосунки з коханим Адріаном і зведеною сестрою Касею, спроби розібратися у своїх почуттях і можливостях – усе це авторка описує без загравань з молодим читачем, називаючи речі своїми іменами і присмачуючи свою розповідь тонким гумором і подекуди іронією. Героїня розуміє, що життя не завжди солодке, а кохання не мусить нагадувати молочний шоколад. Воно швидше схоже на шоколад із чилі…
 
 
 
Любі діти і шановні дорослі!
Книги чекають на вас!
 

 
 
  
Анна Харченко,

    бібліотекар відділу
обслуговування учнів 5-9класів
 


Немає коментарів:

Дописати коментар