середу, 20 січня 2016 р.


УВАГА!

НОВА КНИГА!

Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів міської бібліотеки для дітей запрошує вихователів, вчителів  та турботливих батьків, бабусь і дідусів познайомитись з новими книгами для наймолодших читачів.





Євсеєнко С.
  Азбука природи. – К. : Балтія-Друк, 2014. – 48 с. : іл. 

Якщо дитина маленька і ще не знає букв, то зможе насолодитися гарними малюнками, а вірші їй прочитають дорослі. А якщо добре знайома з алфавітом, тоді знайде на кожному розвороті книги букву, яка відсутня.



Ференцева Ю.
 Рахівничка для малят. – К. : Балтія-Друк,2014.–32 с.: іл.

Разом з цією книгою ви та ваш малюк матимете змогу не лише читати віршики, а й проведете перші заняття з вивчення цифр. У цьому вам допоможуть яскраві ілюстрації та милі віршики, які перетворять процес читання на справжнє свято.



Артюх А.
  Поезії Рудої Киці. – Харків.: Фоліо, 2015. – 48 с.: іл. 

Нарешті малята та їхні дорослі родичі матимуть можливість поринути у чарівний світ поезій Рудої Киці, побачити життя її очима, познайомитися з друзями Киці, зазирнути у мрії Киці, посміятися й посумувати, як сміються й сумують справжні киці.
Сподіваємося, що кожен хто хоч на хвильку відчує світ так, як відчуває його Киця стане трішечки добріше.



Росіцький Р.
  Киця- мандрівниця зі старого двору . – К.: АВІАЗ, 2015.- 48 с.: іл.

Веселі пригоди киці для малят.



Недін Л.
  Передчуття свята: казки та оповідки, вірші і пісні/ муз. тексти Л.Й. Левченко(Бутуханової). – К.: Криниця, 2015. – 160 с. : іл. 

Цей збірник об'єднує кращі прозові, поетичні і пісенні твори Лариси Недін. Вони мов краплинки роси, виграють дивовижними барвами, торкаючись найсокровеннішого – трепетної дитячої душі. У збірці є твори про високу духовність, доброту і людяність, про любов до Всевишнього Творця, до України, до рідних і близьких, до рідної природи.



Немцова Б.
  Чеські казки/ упор. та пер. з чес. О.О. Микитенко. – К.: УкрНДІСВД, 2015. – 128 с. : іл.

Повчальна сутність цих казок не втратила своєї актуальності й сьогодні. У них добро, сміливість, порядність і щирість, як і годиться, беруть гору над злом, боягузтвом, нечесністю й бездушністю. І не важливо, чи можуть такі історії траплятися насправді, чи ні. Дотепний народний гумор надає відтінку реальності фантастичним подіям, що захоплюють уяву.



Угорські казки/ упор. і пер. з угор. Л.Г. Мушкетик. – К.: УкрНДІСВД, 2015. – 128 с. : іл. 

Ці казки розгортають перед маленькими читачами калейдоскоп дивовижних подій у які потрапляють їх герої. Малюки дізнаються історію про мужнього хлопця, який врятував королівну від дванадцятиголового дракона та згодом сам став королем; про прекрасну дівчину з волоссям із чистого золота та про хороброго лицаря, який у неї закохався; про діамантового чоловічка, який в усьому допомагав юному царевичу; повчальну історію про те, що кожна людина може бути щасливою, незалежно від того бідна вона чи багата. Народний колорит, органічно поєднаний з фантастичними історіями, який представлений в угорських казках, не залишить байдужими маленьких читачів.



Чухліб В.
   Пісня тоненької очеретини.– К.: АВІАЗ,2015.–52 с. : іл. 

Герої казок Василя Чухліба – ведмедик Клиш-Клиш і павучок Канапчик, лисичка Мальвіна і зайчик Гасанець, цап Бородань і сорока Чара, джмелики Кіндратики і бурундучок Смугастик, мишка Намистина і качка Чомга, їжачок Топка і Сонячний Зайчик, а також інші мешканці Землі, Неба, Лісу та Річки. Вони живуть своїм казковим життям у Калиновій світлиці і Золотавому бору, Суничній галявині й Роменовому лузі, Старій діброві й Бобровому селищі, Синь-озері та на Зеленому стадіоні.
      Письменник вдало поєднує традиційні художні прийоми народної казки з оригінальними авторськими знахідками. Він наділяє тварин людською мовою, почуттями, характером і поведінкою, зберігаючи при цьому й те, що притаманне природі тварин. Цікаві сюжети, мальовничі подробиці, виразні діалоги, тонкий гумор, – все це одразу ж приваблює маленьких читачів.


      Шаповалов С.

  Лісовий урок: Вірші. – К.: АВІАЗ, 2015. – 32 с. : іл. 


«Лісовий урок» – це цікаві вірші і загадки про дітей і про тварин. Вони вчать добру, працьовитості, виховують почуття любові та поваги. А казкові сюжети, доповнені  яскравими ілюстраціями, відкривають двері в світ рідної природи.
 



Казки добрих сусідів: у 4-х кн. – К.: ТОВ «Юридична фірма «Кордон», 2015. – 112 с. 

Яскраві високохудожні оповідки народної творчості, які створювались протягом століть талановитими народними казкарями, вчать тому, що цінують і будуть цінувати люди: скромності, щирості, сміливості, відданості, любові до рідної землі.
      Більшість казок українською мовою видаються вперше.


Друзі!

Хороша книга - один з найбільш дорогоцінних скарбів життя. Книга – це найкращий спосіб пізнати навколишній світ. Починати читати треба від самого народження, бо саме книга допомагає швидко і легко розвинути творчу і розумову особистість. Але слід пам’ятати – для того, щоб книги приносили якнайбільше користі, для кожного віку має бути своя «бібліотека».

До зустрічі!





Олена Хабун, бібліотекар

відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1 – 4 класів


 

Немає коментарів:

Дописати коментар