понеділок, 6 грудня 2021 р.


Щорічно 6 грудня в день ухвалення в 1991 році Закону України «Про Збройні сили України»  відзначається День Збройних сил України.
Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі і до нашого часу.

День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто в минулому та нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави.
Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна є суверенною незалежною державою.

Джерело : 93 бригада Холодний Яр
«До Дня Збройних Сил України»

Якщо до 2014 року цей день був звичайним професійним святом, то нині його відзначають усі, хто вболіває за Україну, її незалежність та територіальну цілісність. Адже переважно на плечах українських Збройних сил лежить тягар захисту народу від агресора. І він нелегкий.
Наші воїни довели, що можуть відстояти незалежність України. Їхньої сили духу, патріотизму та стійкості вистачає, аби протистояти російській армії, незважаючи ні на що.

Джерело: Military Division
«Армія України - Покоління Героїв / 
Ukrainian army - Generation of heroes»

     Для українського солдата це свято – із присмаком гіркоти: в цей день, зазвичай, вони також згадують героїчні бої та полеглих побратимів.


До Дня Збройних Сил України
в бібліотеці-філії для дітей відбулась
година державності
«Збройні сили України:
захисники і опора країни!»
на яку завітали учні 1-го та 2-го класів ЗОШ № 12
(Вч. Головачова І.А. та Бєляєва А.О.)


Під час заходу учнів ознайомили з історією утворення української армії та з її героїчними сторінками. Згадали дружинників Київської Русі, славних козаків, січових стрільців, воїнів УПА, сучасних кіборгів та їх подвиги.




Діти із задоволенням перегладали тематичні відео і гортали сторінки книжок з історії та творами про військових.












На завершення, учасники заходу підвели підсумки, що потрібно гідно нести високе звання захисника України, дорожити честю і бойовою славою Збройних сил, тому що на наших військових покладена священна місія — боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу.
Нехай славетні бойові подвиги наших дідів та прадідів, щира любов до рідної землі надихають усіх військовослужбовців на нові звершення у благородній справі служіння власному народові.
 
Щиро вітаємо з Днем Збройних Сил України
та бажаємо незламної волі
в подоланні труднощів військового буття,
 надійного родинного тилу, міцного здоров’я,
звершення всіх ваших мрій та
МИРУ!



Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та дітей молодшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар