четвер, 4 листопада 2021 р.

9 листопада ми відзначатимемо

День української писемності та мови

– свято нашої державної мови.

 Дитяча бібліотека запрошує читачів на нові книжкові

виставки.


    Це свято було встановлено на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Він є автором «Повісті минулих літ», яка представлена на нашій книжковій  виставці 

                                        СПАДЩИНА ПОКОЛІНЬ




    Народна творчість українського народу, прадавні  літературні пам'ятки дохристиянського періоду та часів Київської Русі, твори видатних класиків української літератури – все це є нашою спадщиною, яку ми повинні вивчати, зберігати і шанувати. Це є живильним джерелом для сучасної літератури.

    Звертаємо увагу на цікаве видання з нових надходжень.

    «Українська міфологія» Олексія Кононенка (Харків: Фоліо, 2020) - це комплект з чотирьох книг, зміст яких подається у формі енциклопедії. Коротко, але в легкій та цікавій формі, автор розкриває перед нами чарівний світ слов’янської міфології. З маленьких пазлів на основі міфів, легенд, казок, символів, обрядів, звичаїв складається в нашій уяві велична картина життя наших далеких пращурів, їхній світогляд та повсякденні турботи й звички.

Цю добірку книг

«ХАРАКТЕРНИК ДИТЯЧОЇ ЛІТЕРАТУРИ»

ми присвячуємо Володимиру Рутківському (18.04.1937 – 31.10.2021), видатному українському письменнику, лауреату Шевченківської премії. Його блискучими творами зачитуються десятки тисяч дітей і дорослих.




    Українська мова… Її називають солов’їною, калиновою, іменують чи не наймилозвучнішою у світі. Їй треба лунати із наших вуст  гучними співами, смішними історіями друзів, повчальними розповідями батьків та вчителів, премудрими статями науковців, захопливою книгою… Їй просто треба бути!

    Тож, вчімось говорити українською влучно та гармонійно. У поміч нашим читачам – виставка журналів «Колосок» МОВНІ БАРВИ.

 



Пишаємось нашою барвистою мовою!



Фахівці відділу обслуговування дітей

  середнього та старшого шкільного віку

 

Немає коментарів:

Дописати коментар