вівторок, 27 липня 2021 р.

 ·        До 155 - річчя від дня народження Беатрікс Поттер

       Майбутня зірка дитячої літератури з'явилася на світ в Лондоні 28 липня в 1866 році. Дитинство і юнацтво дівчина провела в столиці, але в зрілому віці переїхала на ферму, де змогла зайнятися улюбленими справами – малювати картини і писати оповідання для дітей. 


І картини, і розповіді Беатрікс Поттер створювала на основі власних спостережень за навколишнім її світом. Наприклад, на багатьох полотнах з легкістю впізнається її власний будинок і сад, а також будинки сусідів.



Перша книга Беатрікс Поттер була написана в 1902 році і називалася «Казка про Кролика Пітера». 



Цей твір письменниця присвятила своєму коханому кролику, якого всюди водила з собою. Вже перша публікація приносить молодому авторові популярність і дозволяє повністю зосередитися на літературній діяльності і створенню ілюстрацій до власних творів. Після цього в середньому з-під пера письменниці виходять два нових твори в рік.
Більшість книг - це збірники невеликих оповідань для дітей з ілюстраціями автора. При цьому майже всі вони присвячені тваринам, наприклад, білченяті, кішці, качці та іншим. Відмінною рисою історій є досить простий сюжет з обов'язковою мораллю і щасливою кінцівкою. Відгуки про книги Беатрікс Поттер говорять про те, що вони відмінно підходять для дітей різного віку. Навіть якщо дитина ще не вміє читати самостійно, ви можете почитати йому ці чудові казки на ніч або ж просто показати барвисті ілюстрації.



Її книги продовжують продавати по всьому світу, різними мовами. За мотивами казок Беатрікс були зняті фільми, зроблені анімації, і навіть поставлений балет. 



 «Кролик Петрик»
Джерело: TVUA трейлери українською

«Кролик Петрик: Втеча до міста - офіційний трейлер»
Джерело: planetakino

«Фільм Кролик Петрик (Кролик Питер)»
Джерело: Oleg Koshyk

Прославлена ​​англійська дитяча письменниця і талановитий художник, відома всьому світу як творець таких чудових персонажів, як їжачиха Ухті-Тухта і кролик Пітер. Творчість Беатрікс Поттер орієнтоване на дітей різного віку і припаде до смаку навіть дорослим. Її твори користуються великою популярністю вже більше ста років. Створені автором казки та оповідання переведені на кілька десятків мов і видаються в різних країнах світу.

Прочитати книги Беатрікс Поттер варто, щоб познайомити дитину з нетлінною класикою дитячої літератури. Обов'язково зверніть увагу на цього автора, якщо ставите питанням, що ж яскравого і цікавого прочитати дитині на ніч.


Запрошуємо усіх охочих завітати
до нашої біблотеки!
Тут на вас чекають неймовірні, 
пізнавальні, цікаві, казкові,
веселі, повчальні, 
захоплюючі подорожі сторінками книг!





Олена Хабун, бібліотекар

відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар