середу, 9 червня 2021 р.

 

9 червня відзначаємо найтепліше свято — Міжнародний день друзів, який присвячено дружнім взаєминам між людьми. 


Вперше День друзів відзначили в США у 1935 році. Тоді американський Конгрес вирішив призначити першу неділю серпня Національним днем дружби. Вже пізніше цю дату перенесли на 9 червня. У 1958 році ООН теж вирішила відзначити День друзів, однак конкретної дати для святкування так і не обрали. Тому неофіційною датою цього свята по всьому світу стало 9 червня. Присвячується цей день друзям і близьким людям, які завжди підтримають і не залишать у біді. У цей світлий і добрий день люди радують один одного теплими словами любові та підтримки.


До речі, у календарі існують ще свята, присвячені темі дружби. Це – День дружби 30 липня, який присвячується дружнім відносинам між країнами, національностями й культурами. Також у третю неділю серпня відзначають День жіночої дружби, а третій тиждень травня – Тиждень давніх і нових друзів. Є навіть Міжнародний місяць дружби — лютий.

Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Дружбу можна легко втратити, але хто шукає — знаходить, бо дружба ні до чого не зобов’язує і зобов’язує до всього. Дружба між людьми буває різною і зовсім не обов’язково підтримувати щоденний контакт, це і не потрібно. А потрібна звичайна увага, якою ми можемо поділитися зі своїм другом.



      Про друзів складають багато віршів і пісень, створюють кінофільми та мультфільми. 

«Детская песенка "Дружба крепкая"» -
Джерело: Христина Ветрова

«Дружба начинается с улыбки - 
Песенка из мультика "Крошка Енот | Золотая коллекция» 

«Детские песенки из мультика "По дороге с облаками" 
и "Песенка друзей" | Золотая коллекция»

«Дружба это не работа!» -
Джерело: Romanczukiewicz Andrzej

«Очень милый мультик про дружбу» -
Джерело: АКТИВНИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Міжнародний день друзів – чудова нагода, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, нагадати своїм друзям про те, наскільки вони важливі. Цей день є гарним приводом, аби зібратися дружною компанією, поділитися приємними спогадами й розповісти про хороші новини. Якщо ж зустрітися неможливо, то можна зателефонувати або написати друзям, привітавши їх зі святом.

      Традицій святкування Дня друзів немає, тому кожен має змогу провести його у дружній атмосфері, як забажається. Тому міська біблотека для дітей запрошує усіх охочих потоваришувати з книгами!


Тут для кожного знайдуться
круті, цікаві, веселі,
яскраві, пізнавальні, «дружні» 
книги та журнали.

Книжкова виставка
«Літо книгами зігріто»





Книжкова виставка
«Увага! Нові книги!»








Книжкова виставка
«Хочеш пізнати світ?
Читай книжки!»

Добірка веселих книг про друзів












Дорогі друзі!

Міська біботека для дітей
вітає усіх зі святом!
Бажаємо, щоб справжня дружба не розчинялася в часі та не губилася в кілометрах. Нехай у будь-якій складній ситуації на допомогу поспішить вірний друг. Нехай друзі завжди залишаються добрими супутниками на твоєму життєвому шляху!
Щиро дякуємо, що ви з нами, завжди на зв'язку і в потрібну хвилину поруч. Бажаємо вам безхмарного настрою, радості та щастя на всі часи. Великих успіхів, подвигів і досягнень. Нехай усе в житті складається неймовірно чудово! 
Незабутніх канікул!


Олена Хабун, бібліотекарка
відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар