вівторок, 1 червня 2021 р.

    Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Це свято запроваджене з метою привернення уваги до проблем дотримання прав і охорони здоров'я дитини.

    В статті 19 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що кожна дитина має право на освіту. На початку нового тисячоліття програмування стає дедалі популярніше в процесах освіти та навчання дітей. Воно є четвертим критерієм грамотності після вміння писати, читати та лічити.

    Ця книга підказала назву і зміст книжкової виставки для читачів міської бібліотеки для дітей. Ми отримали її від Українського Інституту Книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів.

    «Хочу стати айтішником». Так-так!!! У нас є така енциклопедія. І там стільки всього цікавого! Як працює інтернет? Навіщо потрібні мови програмування? Що спільного мають сайт і святковий торт? А ще… Хто пише коди? Хто створює сайти та відеоігри? Хто тестує програми? Інформацію про зміст видання ви можете переглянути у відео від Львівської обласної бібліотеки для дітей.


  
    Книжкова виставка «Хочу стати айтішником» буде цікава всім, хто хоче йти в ногу з часом.




    Нові книги чудово доповнюють актуальні публікації  улюбленого журналу «Колосок» від авторки Альбіни Шевчук

·        «Професії майбутнього.Частина перша: компетентності ХХІ століття»         (2020, №11)

·        «Професії майбутнього.Частина друга: професіонали ХХІ століття, яких не вистачатиме найближчим часом» Альбіни Шевчук (2020, №12)

·        «Міста майбутнього вже сьогодні» (2021, №1)


    Отже, інформаційні технології – галузь, яка розвивається рекордно стрімкими темпами.

    Бути людиною, яка забезпечує безпеку інформаційної системи, почесно і престижно. І якщо ви вирішили, що це і є та сфера діяльності, в якій хотіли б самореалізуватися в професійному плані, бажаємо успіху!

Ласкаво просимо до бібліотеки,

де на вас чекають

 книжки та журнали з програмування!


Фахівці відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку


1 коментар: