середу, 26 травня 2021 р.

    Травень вже вповні вступив у свої володіння. Повітря напоєне пахощами бузку, земля вкрита жовтогарячими килимами кульбаб. Квіти – дивовижні! І викликають найпрекрасніші почуття. Саме з такими почуттями до міської бібліотеки для дітей завітали учні 4-го класу ЗОШ№12 (вчитель І.А.Головачова) на екскурсію під назвою

РОЗКРИВАЮЧИ КНИГУ – ВІДКРИВАЄМО СВІТ.


Цікавим моментом екскурсії стала вікторина

«КВІТИ – ОКРАСА ЗЕМЛІ»

та загадки, які викликали великий інтерес у присутніх.



    Орхідея – одна з найстаріших рослин на Землі та входить до ТОП – 15 найгарніших квітів у світі. Одним із питань вікторини було питання на уважність, а саме де діти бачили таке гарне вікно з орхідеями? Звичайно, учні швидко зміркували, що то – одне з вікон бібліотеки!


    В передчутті нових і захоплюючих зустрічей з книгами діти вирушили до відділу обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку.

    В світлому та затишному приміщенні на наших майбутніх читачів чекали екскурсії, які включали знайомство з абонементом для учнів 5-9 класів та читальною залою бібліотеки. Тут юні пізнайки познайомились з періодичними виданнями, довідковою літературою дитячої книгозбірні, фондом бібліотеки, бібліотечними послугами, тематичними поличками, книжковими виставками.











    Читачі із захопленням подорожували сторінками журналів: «Однокласник», «Юна леді», «Яблунька», «Жасмин», «Куля» та всім відомий, улюблений «Колосок».



До цієї нагоди було оформлено книжкову виставку

«КЛАСНІ КНИГИ»

та підготовлено списки літератури на літо.


    Бібліотекарка нагадала, що літо для дітей – це час відпочинку, дозвілля, розваг. Не секрет, що під час навчання часу для читання не вистачає катастрофічно. Тому запропонувала прочитати твори, що вивчаються на уроках літератури в п’ятому класі, саме влітку, коли часу більше, чим досить.


Учнів захопила книжкова виставка

«ФАНАТАМ ФЕНТЕЗІ».

    Кожен хотів погладити животика бібліотечного Дракоші, який охороняє книжкову виставку, є її символом та виконує бажання читачів.



Повітря зали було наповнено ароматом бузку, тому у всіх був бузковий настрій.



    Весело та радісно було в цей день у бібліотеці. Учні мали змогу передивитися багато літератури, обрати серед неї ті книжки, які прийшлися до душі. Так створювався книжковий настрій для майбутніх п’ятикласників. Тому їх девізом став вираз -

Прощавай четвертий клас, п’ятий вже чека на нас!








    Всім дітям сподобалася екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів та їх вчителя.



Фахівці відділу обслуговування дітей

           середнього та старшого шкільного віку


4 коментарі:

  1. Молодці, бібліотекарі!! Гарний вийшов захід, чудово підібрані загадки про квіти, книжкова виставка, діти задоволені, а це найголовніше!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Гарні видання, чудова атмосфера і затишок - екскурсія вдалася!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Чудова бібліотека! Завжди привітні працівники. Дякуємо за вашу працю.

    ВідповістиВидалити
  4. Якмй цікавий і змістовний захід! Після таких душевних зустрічей коло друзів бібліотеки обов'язково збільшується! Нових, цікавих знайомств з книжковим світом вашим маленьким читайликам.

    ВідповістиВидалити