вівторок, 2 лютого 2021 р.

 

      Згідно з китайським календарем, покровителем кожного року є яка-небудь тварина. У 2020 році це був Білий Металевий Щур, а ось у 2021 йому на зміну прийде спокійний і розмірений Білий Металевий Бик.


Що символізує Білий Бик 

Білий Металевий Бик характеризується «сталевими нервами» і залізним характером, силою волі, стриманістю, серйозністю, надійністю, працелюбністю, консерватизмом, а також нетерплячістю та впертістю.

      Безумовно, Бик є шляхетною твариною, тому від нього варто очікувати вольових, рішучих та серйозних вчинків. До того ж білий колір Бика говорить про світлий період, який наступний рік може принести у життя.


       Цікаво, що згідно з китайською астрологією, Бик є другою після Щура твариною гороскопу. За легендою, першим перетнув річку на шляху до Будди саме Бик. Проте він взяв із собою щурика, який сам би не переплив глибоку воду. Але тільки-но ступивши на берег, щурик хутко стрибнув перед Буддою першим. За кмітливість саме йому дали право першому відкривати річні цикли.


Китайці також вірять, що Білий Металевий Бик буде прихильним до тих, хто залишається оптимістом у будь-якій ситуації.



Люди, які народилися у рік Бика 

Китайський гороскоп стверджує, що люди, котрі народилися у рік Бика, завжди скромні, надійні, старанні, терплячі, сильні духом та небагатослівні.

Астрологи кажуть, що діти, народжені у 2021 році, будуть слухняними, самостійними, терплячими, вихованими та миролюбними. Вони уникатимуть скандалів і не боятимуться відповідальності.

У рік Бика народилися казкар Ганс Крістіан Андерсен, художник Вінсент Ван Гог, композитор Йоганн Себастьян Бах, актори Чарлі Чаплін та Едді Мерфі.



За китайським календарем Білий Металевий Бик

вступить у свої права 12 лютого 2021 року.

В міській бібліотеці для дітей на відділі обслуговування дошкільників та дітей молодшого шкільного віку підготовлена книжкова виставка

«Господар року за східним календарем»,
з якої всі охочі можуть дізнатися про всю родину символа року, прочитати казочки, пограти в театр та познайомитись з найдобрішим у світі бичком з мультфільму «Фердинанд».











 Для тих хто, на жаль, залишився вдома пропонуємо переглянути мультфільми про бичків. 

«Фердинанд» (США, Іспанія, 2017)
Тисни на  і можешь переглянути  мультфільм повністю.

«Солом'яний бичок» (Союзмультфільм, 1954)

«Вовк та Телятко» (Союзмультфільм, 1984)



Любі друзі!

Нехай в цей рік Металевий Бичок

принесе вам в копитцях щастя,
на своєму довгому хвостику — удачу,
а на ріжках — величезного везіння на додачу!


                                                    Олена Хабун, бібліотекарка

відділу обслуговування дошкільників
та дітей молодшого шкільного віку


1 коментар:

  1. Дякую,колего,за чудову інформацію.Ми також використовуємо символ року в своїй роботі.

    ВідповістиВидалити