четвер, 12 листопада 2020 р.

 

Не секрет, що в сучасному високотехнологічному і швидкісному світі все частіше людські почуття та моральні якості відходять на другий план, і зокрема – доброти серед нас стало набагато менше – цей факт, на жаль, очевидний. Тому доброю традицією для багатьох країн світу стало щорічне святкування 

13 листопада Всесвітнього дня Доброти.

Мета Всесвітнього дня Доброти, за словами його засновників, - сприяти об’єднанню різних націй, незважаючи на мовні та культурні відмінності. Адже тільки на основі щиро добрих справ і вчинків можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігши при цьому самобутність і унікальність.

За час існування у свята з’явились і свої традиції. Так, в День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим квіти. А спеціально для цього Дня французький художник Оріль (Аurele) створив символ – відкрите серце.


        Приєднуйтесь і ви до цього доброго, чудового свята. Це так просто – посміхніться прохожому, обійміть батьків, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, переведіть бабусю через дорогу, але тільки ту, якій точно треба на іншу сторону проїзної частини, змайструйте і повісьте годівницю для птахів, нагодуйте безпритульне кошеня чи цуценя… 

Перелік добрих справ можна продовжувати довго. Все це займе мало часу і зусиль та з кожним таким, простим по суті вчинком, стає комусь краще, а значить – і більше доброти в світі.

 Фахівці відділу дошкільників та учнів 1-4 класів

 підготували для своїх читачів книжкову виставку
 «Азбука доброти»
та бібліографічний огляд книг
«Немає вищої святині,
ніж чисте сяйво доброти»,
які навчать їх добрим справам –
проявам чуйності, симпатії,
щедрості, дружелюбності,
любові, благородства.








І пам’ятайте,
наші маленькі друзі,
творити добро бажано щодня,
а не лише у Всесвітній день Доброти!

Любов Середіна та Олена Хабун
бібліотекарки відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів




Немає коментарів:

Дописати коментар