понеділок, 26 жовтня 2020 р.

ЖАХливо цікаве 

Наближається містичне свято Halloween.

П’ять років поспіль в міській бібліотеці для дітей

 на осінніх канікулах відбувались

БІБЛІОСУТІНКИ.

 Усіх, кого приваблюють чари, магія і містика,

 зустрічала СУТІНКОВА ЗОНА

з страхітливо-святковим декором

та книжковою виставкою

 «СУТІНКОВІ ЧИТАННЯ».

    Давайте згадаємо як це дійство було загадковим, трохи страшним, але водночас веселим, повним сюрпризів і розваг.
















    В цьому році також планували БІБЛІОСУТІНКИ-6, але не сталося. Адже в багатьох із нас радікально змінилися плани. Увесь світ дуже змінився.

    Але цікавість до книг про загадкове, таємниче, лячне, потойбічне, магічне, містичне ніхто не відміняв. Захоплення надприродним є цілком нормальним, якщо до цього відноситись як до гри та вигадки. Відділ обслуговування для дітей середнього та старшого шкільного віку запрошує читачів на нову книжкову виставку

«ЖАХливо цікаві книги»






    Чому ж так манить багатьох такі книги? Людям здавна хотілось побувати у віртуальному світі страхіть. Саме віртуальному, бо хто б і з якого дива добровільно зустрівся з привидами, вампірами, монстрами тощо. Ще згинеш, чого доброго. А з книги повертаєшься цілий і не ушкоджений, ну хіба що трохи наляканий.



    Як позбутися страхів? Журнал «ОДНОКЛАСНИК» в рубриці «Модна читанка» знайомить нас з відгуком на книги Сашка Дерманського  про Чудового Чудовиська. Автор Федір Клименко (11 років) став переможцем Конкурсу читацьких рецензій «Читай – пиши». 

    «А ще дуже мені сподобалося, що герої твору розкривають один секрет: як побороти свій страх. Для цього треба страшне уявити смішним, як, наприклад, у лютого Акули у вусі проростає гарбуз, знесилює його й затуляє рота маленькими гарбузиками. Це нагадало мені книжку про Гаррі Поттера, в якій учитель Римус Люпін навчав гогвартців уявити смішним найбільший свій страх. Перемога над жахами – в багатьох синонімах: сміялися дружно й від душі, сміялися так, як ніколи в житті не сміялися, щиро сміялися, гиготали, від сміху надривали животи».

Бажаємо цікавого читання!


Фахівці відділу обслуговування дітей

середнього та старшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар