пʼятницю, 2 серпня 2019 р.


    Захід з такою назвою відбувся в міській бібліотеці для дітей       1 серпня.

    У нашому календарі майже поруч стоять дати, які присвячені котячим: найбільшим із них – Міжнародний день тигра (29 липня) і найласкавішим хижакам – Всесвітній день котів (8 серпня).


    Ми зібрались в колі читацького об’єднання «КНИЖКОВИЙ САДОК» для того, щоб віддати належну шану цим харизматичним тваринам.

    Тигри досить небезпечні, адже є природженими хижаками, але шалено привабливими. Яскраві, спритні, витривалі і такі беззахисні перед людською жорстокістю. За останні сто років кількість цих тварин скоротилася на 95 відсотків. На таку моторошну статистику звернули увагу зоозахисники і з 2010 року запровадили Міжнародний день тигра, щоб нагадати про загрозу їх зникнення.


     Коти живуть поруч із людьми майже десять тисяч років. Вони дуже корисні сусіди. Вони не тільки рятують нас від гризунів. У багатьох родинах коти почуваються членами сім’ї. Постійне спілкування з ними відновлюють гармонію душі і тіла людини, зцілюють організм. Таке свято запроваджено з 2002 року, не тільки з метою вшанувати пухнастих улюбленців, але і для того, щоб привернути увагу до проблеми бездомних котів і кішок. Нажаль, Україна входить в десятку країн з такою проблемою.




    Бібліотекарі Ірина Малікова та Ірина Дем’янець підготували захоплюючий калейдоскоп інформації: книжкову виставку, змістовну розповідь, яскраві слайди, пізнавальне і кумедне відео. 






    Епіграфом до виставки є слова французького письменника Віктора Гюго : «Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити». 











    Гості з задоволенням взяли участь у вікторині «Знамениті коти» про літературних та мульт-КОТІВ.


     Спілкування було жвавим, веселим, надзвичайно позитивним. Учасники зустрічі охоче згадували своїх котів і їх чудернацькі звички.



    Так, наприклад, котик Вася і кішечка Марися полюбляють дивитись фокуси від свого господаря Євгена Омельченка. І сьогодні він порадував всіх нас новими фокусами.






    Сюрпризом для наших котофанок став «котячий» макіяж від бібліотекаря Ольги Поклонської. Дівчата з нетерпінням чекали своєї черги до б’юті столика.







    На завершення – солодка загадка. На цей раз підказка була в милому відео.



Ми вдячні нашим улюбленцям за те,
що вони прикрашають нам життя
і дарують позитивні емоції.
Бажаємо кожному котику
люблячого господаря,
теплого і ситного життя!

Читайте про котиків,
і головніше – дбайте про них!

І.Малікова, І.Дем’янець,
бібліотекарі відділу
обслуговування учнів 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар