середу, 29 травня 2019 р.



Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.
       Тут можна робити замітки, годинами розглядати дивовижні експонати, а можна просто мріяти, уявляючи себе то могутнім скіфом, то вільним козаком, то героїчним бійцем.


28 травня
Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей
разом з учнями 2-го та 3-го класів ЗОШ №12
(вч. Головачова І.А., Бєляєва А.О.)
 відвідали краєзнавчий музей.



Директорка  Ірина Миколаївна Ткач,
гостинно зустрівши нас,
познайомила з правилами відвідування музею.



      Екскурсія в краєзнавчому музеї розпочалась з доісторичних експонатів: знаряддя праці первісної людини, витвори якнайдавнішого мистецтва, зброя та інше.










Проходячи залами музею, можна побачити, як удосконалювалася людина, стаючи вправнішою, майстернішою. 







      Значну цінність становлять собою експозиції про створення нашого рідного міста – Марганець, а також про Другу світову війну.


























      Сучасні експозиції милують око. У всьому своєму різноманітті представлені шедеври народних ремесел, роботи фотохудожників, живописців — всіх тих, кого повною мірою можна назвати творцями історії.










Діти з великим інтересом розглядали експонати тварин, колекції комах та риб.  Експозиції тематичних залів яскраво розповідали про традиції людей, їх заняття, етапи розвитку міста, тяжкі сторінки, пов’язані з Другою світовою війною.



















      Усі мали змогу відчути свій зв'язок із поколіннями людей, що жили упродовж багатьох років та століть на нашій рідній землі і створювали її красу. Всі отримали незабутні враження від екскурсії до музею та пообіцяли ще не один раз повернутися за новими враженнями.

















Дякуємо Ірині Миколаївні за гостинність
та цікаву, пізнавальну екскурсію.




Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар