четвер, 13 квітня 2017 р.



     З давніх-давен люди спостерігали за небом і мріяли літати, як птахи. Всім відома легенда про хлопчика Ікара.
    З тих пір пройшло кілька тисяч років. Люди навчилися виготовляти повітряні кулі, дирижаблі, а потім літаки.



      Люди почали літати в повітряній оболонці Землі. Але їх вабив космос. І ось 56 років тому звичайний весняний день 12 квітня 1961 року став особливим. У цей день із космодрому Байконур стартував космічний корабель «Восток» із першим космонавтом на борту – Юрієм Гагаріним. Тоді слово «космонавт» вперше зазвучало на вустах мільйонів людей.
      Так здійснилася велика мрія людей -  людина вперше полетіла в космос. Уперше житель планети Земля піднявся до зірок. Ось чому Міжнародний день авіації і космонавтики відзначається 12 квітня, в день, коли людина підкорила небо.


Саме цього дня, 12 квітня,
міська бібліотека для дітей
запросила на годину цікавих повідомлень
учнів 1 – 4 класів ЗОШ № 2
(вчитель Біжко Ю.С.)


          Малеча дізналась багато цікавого про історію свята, про творців першої ракети та як вона працює, про їжу космонавтів, про механізми і пристрої в космосі.


        Діти уважно слухали розповіді бібліотекаря Середіної Любов Петрівни, а тому з легкістю впоралися з космічною вікториною.

 

        А на завершення всі бажаючі мали змогу  особисто переглянути книги про польоти в космос та авіацію.





         Ера польотів людини спочатку на літаку, а потім і у космічному кораблі відкрила для людства принципово нові можливості у подоланні відстані та швидкості руху. У цей знаменний день варто пам’ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.



Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар