понеділок, 7 листопада 2022 р.


      Така багата і розмаїта українська мова

(до Дня української писемності та мови) 

   Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Ця дата припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора – літописця. Колись давно навіть дітей віддавали до школи саме у цей день, після служби у церкві де молилися та просили преподобного Нестора – літописця, аби він благословив майбутніх учнів.




 

    

    Нині українська мова має державний статус. Наша мова налічує близько 256 тисяч слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються та вважаються однією з найкрасивіших мов світу, та визнана другою за мелодійністю мовою світу після італійської.

    Дитяча бібліотека теж підготувала книжкову виставку, на якій представлені кращі книги по цій темі. Тут ви дізнаєтесь про правильний правопис, пунктуацію, погортаєте довідник з української мови та сучасний тлумачний словник. Хто бажає, можуть написати самостійно диктант, бо саме тут ви зможете взяти додому любу книжку, яка вам до вподоби.

   Тільки в нашій бібліотеці ви можете отримати нові книжки по самоосвіті та вивченню самостійно грамотній українській мові. Наприклад книжка «Розмовляй українською правильно» та багато інших.

    Ми запрошуємо усіх бажаючих дітей до Дитячої бібліотеки за цікавими та «розумними» книжками!

Немає коментарів:

Дописати коментар