вівторок, 1 грудня 2020 р.


     Останній номер журналу «ОДНОКЛАСНИК» приніс добру звістку – відбулися зйомки фільму за мотивами відомого серед підлітків роману Анастасії Нікуліної «Сіль для моря».

    Головна ідея фільму — показати сучасним підліткам, що вони не самотні, що проблема цькування (булінґу) вже вирішується на законодавчому рівні, що необхідно говорити про свої проблеми вголос, агресія завжди має причину, однак розірвати коло можна лише за допомогою інших.

    Стрічка «Сіль для моря» стала переможцем 11-го конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно й отримала 100% державну фінансову підтримку.

    Авторка книги Анастасія Нікуліна – письменниця, яка пише на гострі теми. Роман «Сіль для моря, або Білий Кит» здобув міжнародну премію імені Олеся Гончара. Письменниця назвала його «романом-бурею», відтак кожен розділ має свій заголовок: штиль, бриз, вітер, шторм… Все йде до бурі, від початку до кінця оповіді накручується сюжетна гострота й невидиме відчуття загрози. Нарешті – кульмінація і спокійний штиль, який розплутує клубок історії…

     Головна героїня - дівчинка Ліза. Вона рік тому переїхала до маленького містечка біля моря. У її попередній школі трапилася неприємна ситуація і батьки вирішили перевезти доньку подалі звідти.

     І от класична ситуація: Лізу булять однокласники, називають товстою, а вона заїдає свій стрес солодким. З батьками немає контакту,а є конфлікт підлітка та її батьків. Лізин друг з мережі - Білий Кит, розуміє її з півслова, він завжди її підтримує і знаходить для неї тепле слово. І ще Аня - жінка, яка завжди сидить на березі моря в інвалідному візку. Видно, що вона хвора, але завжди знаходить для Лізи слова підтримки.

    Це повчальна книга для підлітків, які ще не самостійні, але хочуть такими бути. Які дуже прагнуть батьківської підтримки, хочуть, щоб батьки сприймали їх як дорослих, але самі поводяться як діти. Які прагнуть хоч десь знайти підтримку, але ким можуть виявитися приязні знайомі з мережі? І як змогти подолати булінґ? У книжці все вийшло гарно, але чи завжди буває так гарно в житті?

 

Офіційний буктрейлер.


Запрошуємо вас до нашої бібліотеки,

де вас чекає ця книга та інші книжки про підлітків!




Фахівці відділу обслуговування дітей

середнього та старшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар