пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

Міська бібліотека для дітей щиро вітає читачів,
батьків та педагогів
з новим навчальним роком!

Музичний привіт від наших колег з Маріуполя

2020/2021 навчальний рік оголошено Роком математики!


    Математика всюди. У всьому, що ми бачимо, відчуваємо, знаємо і робимо. Саме завдяки глибокому розумінню всіх видів математики – від геометриї до тригонометриї, від математичного аналізу до теорії ймовірності – людина ступила на Місяць , послала роботів на Марс і працює з найсучаснішими технологіями тут, на Землі.


    Українські учні регулярно посідають призові місця на міжнародних олімпіадах з математики. Водночас результати дослідження показали, що близько 40% школярів не досягли базового рівня математичної компетентності. Такий разючий контраст у знаннях свідчить про проблему з викладанням цього предмета в школі. Рік Математики – добра нагода популяризувати цей шкільний предмет і перетворити його на улюблений.

    Уже відомо, що з 2021 року Державна Підсумкова Атестація має стати обов’язковою. Математика потрібна не тільки для ДПА і ЗНО.

    Кожен, хто хоче мати затребувану й високооплачувану професію, пов’язану з інжинірингом чи ІТ, хто хоче навчитися мислити (незалежно від того, гуманітарій він чи технар), бути конкурентоспороможним, географічно універсальним і реалізуватися в житті, - повинен знати математику.
Міська бібліотека для дітей
пропонує читачам
нову книжкову виставку
Математика – цариця наук





Книги з нових надходжень 2020




    Сподіваємось, що ці корисні і водочас захопливі книжки будуть цікаві нашим читачам, в тому числі й тим, хто ніяк не знаходив часу полюбити математику.

    Мріємо, що в Україні з’явиться багато математичних геніїв, як 10-річні брати-близнюки Тарасови. Цього року маленькі українці стали переможцями на Всесвітній олімпіаді зі швидкісного рахування, яка проходила в Туреччині. Вони змогли здолати тисячі учасників з різних країн.



 

 Фахівці відділу обслуговування дітей 
середнього та старшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар