середу, 5 лютого 2020 р.



Маленьких читачів очікує книжковий сюрприз!
 Бібліотека отримала нові дитячі книги
за програмою
«Українська книга»



Цікаві казки, неймовірні пригоди, фантастичні світи та їх дивовижні мешканці сподобаються маленьким читайликам.




 







Відділ обслуговування дошкільників
та учнів 1-4 класів отримав 120 книг!
Тож давайте разом познайомимось
 з новими «жителями» нашої книгозбірні.


КНИГИ УКРАЇНСЬКИХ АВТОРІВ


Андрусяк Іван


«Мяке і пухнасте»

До другого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дітям.
      Це зокрема вірші з популярних збірок «М’яке і пухнасте», «Звіряча абетка», «Чупакабра та інші зайчики», «Лякація» та ін.; п’єси «Зайчикові знахідки» і «Як подружитися з Чакалкою»; повісті «Дядько Барбатко сміється» і «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому». «Дитяча» творчість автора удостоєна низки престижних українських і міжнародних премій та відзнак і включена до нової шкільної програми для вивчення в 2-4 класах.


«Хто боїться зайчиків»

      Химерна, кумедна, а часом і трішечки сумовита повість-гра в казках, оповідках, новелках, жартах, смішках, анекдотах, віршиках, пісеньках, вигадках, а іноді й достовірних історіях, які можна і треба не лише розігрувати, але й просто гратися в них усією родиною (інструкції додаються) – про ймовірні та неймовірні, веселі й ніжно печальні, дивні й просто житейські пригоди Тата-Дибайла і Мами-Дибайли, Бабусі й Дідуся Дибайлів, Братика-Дибайлика і Сестрички-Дибайлочки, а головне – про Найменше Дибайленя, яке всіх їх уміє «завести».



Бугара Віталій
«Більше за Всесвіт»

Маленька дівчинка Аліса живе у великому світі, де так багато всього: великого та малого. Але як же виходить, що одне й те саме може бути і великим, і маленьким водночас? І чи є у світі щось най-най-найбільше? Більше навіть за Всесвіт!


Була Оксана
«Туконі – мешканець лісу»

У лісі живуть туконі. Одні тримаються поряд зі своїми деревами, інші дбають про звірів або птахів. Хтось стежить за зміною пір року. Всі туконі дуже заклопотані, але це для них не робота.
Туконі Мандрівник відомий своїм рюкзаком-жолудем, його легко впізнати. Одного дня він зібрався навідати свого найкращого друга...
Хто його найкращий друг і що означає бути мешканцем лісу? Саме про це – у новій книжці-картинці Оксани Були.



Буяджи Ганна
«Микитась Боровичок»

Історія про маленького лісового духа Микитася Боровичка, який не зміг врятувати рідний дім від гострих сокир лісорубів, але як справжній лісовик не побоявся труднощів, щоб виправити свою помилку. Навіть небезпечні випробування страшного Вія не спинили Микитася.
Казка про світлу дружбу між духами та людьми заради відновлення природи.


Вдовиченко Галина

«Сова, яка хотіла стати жайворонком»

Нічна птаха витріщалася на денну своїми круглими очиськами, крутила головою. Отакої! Невже й справді їй поміж усього птаства дісталися найгірші години доби? Вона нічого з того, чим так тішився Жайворонок, не чула й не бачила. Її час – темрява, зірки й тиша. Нема чим похвалитися.
І от Сова вирішила: досить! Досить бути нічною птахою! Почухала собі черевце лапкою – і виголосила невеличку промову: – Відтепер стану ранньою пташкою!..
Чи вдалося їй це?
Ви можете дізнатись, прочитавши книгу!

«Чорна-чорна курка»

Ця книга про звичайну домашню курку, яка може виявитися геть непересічною птахою! Вигадницею неймовірних історій та нових забав, редакторкою «Чорнокурківського вісника», танцівницею фламенко, мешканкою високого горіха… У неї є своя крилата мрія і життєвий девіз:  Курку з курсу не зіб’єш!. 
     Чорна-чорна курка мріє літати?  Не смішіть пташиний двір! Але той, хто над нею сміється, ще просто не знає, що вона вигадає для того, аби стати птахою високого польоту! Динамічні, іронічні і дотепні ілюстрації  знаної в Україні художниці Наталки Гайди  тонко передають характер героїв книжки  і становлять одне ціле з текстом.


Винничук Юрій

«Казки зі Львова»

Із цієї веселої, з кумедними малюнками книжки відомого українського письменника Юрія Винничука ви дізнаєтеся, як поводяться примхливі львівські комини і що буває, коли комин образиться; як велика родина левів в Африці, скуштувавши смачнючого пирога з вишнями, який спекла Лесикова бабуся у Львові, відмовилася від м’яса і влаштувала демонстрацію, вимагаючи лише бабусиних пирогів; як мандрівна ковбаска впоралася зі злою відьмою та хто живе у мармуляді; як семеро братів-слимаків заблукали під час грози та як маленький жучок врятував в’язню життя і ще багато-багато цікавого...

«Мандрівний будиночок»

З нової веселої книжки Юрія Винничука ви дізнаєтеся про захопливі пригоди мандрівного будиночка: про те, як ним заволоділи привиди, в який спосіб він звільнився і хто, врешті-решт, в ньому оселився. 

«Цукровий півник»

Золотистий Цукровий Півник втікає з вітрини цукеркової крамниці, щоб потрапити до Хлопчика, якому він так сподобався.
Але світ не завжди прихильний до наївних і тендітних героїв, тому на Півника чекає ціла навала непростих випробувань...
      Які пригоди трапились з Півником дізнайтесь на сторінках книги.


Вороніна Леся
«Таємниця Пурпурової планети»

          Якщо ви любите фантастичні мандрівки, дивовижні пригоди та неймовірні відкриття — ця книжка для вас! Разом із космічною мандрівницею Олею та її вірним другом Люмом ви побуваєте у найвіддаленіших куточках Мінливої галактики, розгадаєте таємницю печери Хижих Кокосів, познайомитесь із хвалькуватими співочими бананами і покатаєтесь верхи на Забудькуватому Драконі.


Гаврош Олександр
«Різдвяна історія ослика Хвостика»

Ослик Хвостик — справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі — вертепі.
      Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв — однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глуха ніч, темний ліс, куди йти — невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше — користолюбні люди…


Гутніченко Алла
      «Незвичайні професії»

У хлопчика Андрія – незвичайна родина. Кожен у ній має улюблену роботу і в кожного – незвикла, але важлива й цікава професія.
У цій книжці кожній професії присвячено по три розвороти. На одному розповідається про її особливості та зображено сферу діяльності, на другому йдеться про знаряддя, які потрібні для роботи фахівцеві, а третя є зазвичай інтерактивною та інформативною.
     Книжка про дивовижні професії сподобається дітям різного віку.


Дерманський Сашко

«Каzка. У пошуках себе»

У дівчинки на ім’я Казка є мрія. Але вона здається недосяжною. Бо як стати відомою співачкою, якщо ти живеш далеко від людей, у хащах старого Пралісу? Здається, це неможливо. Але тільки здається. Адже рідні та друзі дарують віру в себе, мрія окрилює, а любов, що, можливо, зароджується в юному серці, кличе діяти рішуче.
      Книжка видана у співпраці із продюсерською компанією mamamusic та гуртом KAZKA.

«Король Буків,
 або Таємниця Смарагдової книги»

Чи любиш ти загадки й таємниці? Часто доводиться докласти неймовірних зусиль, щоб розгадати таємницю, та й то не завжди вдається. Втім, якщо за справу беруться справжні друзі, їм це під силу!
Героєві цієї книжки, малому буці Гаврикові, пощастило з друзями: в найскрутнішу хвилину він може покластися на симпатичну драконицю Джульєтту, мудрого лепрехуна Шмигуна, передбачливого пугача Понтія та дрібненького горобчика Петяку. А хто вони такі, оті буки та лепрехуни? Швидше починай читати цю книжку - і знатимеш. 

«Танок Чугайстра»

Уночі, посеред лісових нетрів, ти стоїш і з останніх сил стискаєш у долоні квітку папороті. А довкола все кричить, виє, насуває… Саме така ніч випала Іванкові, Лільці й Васькові, коли вони пішли до лісу рятувати… знайомого чугайстра.

«Царство Яблукарство»

"...За дверима загупотіли кроки, заскреготали залізні засуви. — Пізно, — кинув Натан. — Нас почули. Порятунку не було. Зараз двері розчахнуться і впустять у темницю розлючених вовчків...."
Як урятуються Джо і Натан?
І чи врятують вони ціле... царство?

«Стонадцять халеп Остапа Квіточки»

Не секрет, що книжки відомого українського письменника Сашка Дерманського, написані буцімто для дітей, з шаленою втіхою «поглинають» і старші читачі, включно з бабусями й дідусями.
Цього разу автор утнув іншу штуку: «Стонадцять халеп Остапа Квіточки» — книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.


Калинець Ігор
«Данка і Крак»

«Данка і Крак» — казка відомого українського поета-дисидента, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Ігоря Калинця про дивовижну дружбу дівчинки і птаха. Одного погожого дня до Данки завітав незвичайний гість — крук на ім’я Крак, який уміє розмовляти.
     Скільки цікавого з історії давнього Львова він їй розповів! Але, виявляється, птах, з яким так полюбила спілкуватися дівчинка, прилітає неспроста. Він розповідає їй про загадкового козака-характерника Купер’яна, таємницю якого Данці доведеться розгадати самій...


Крижанівський Роман
«Орден лицарів. Привид з минулого»

Привиди, загадки, карколомні пригоди "Ордену Лицарів"...
Шестеро кроликів-героїв та їхні духи-охоронці раз-за-разом рятують світ.
Узп, Намхерн, Вась, Ла-Крун, Рекстоун та Савамура. Запам'ятайте ці імена, адже невдовзі вони увійдуть в історію.


Крук Галина
«Раз овечка, два овечка»

Ці вірші народилися з гри і до гри припрошують. Вони яскраві й веселі, світ у них — навиворіт, а дива біжать підстрибом поруч із читачами. Вони вчать лічити і вигадувати, мають логопедичний ефект, їх легко запам’ятати…
      І найголовніше — вони стають улюбленими після першого прочитання.


Князевич Маряна
«Шустрик»

Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика: «Ніколи-ніколи не виходь з дому сам, адже в лісі, а надто за лісом, де живуть дволапі, повно небезпек...» Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли довкола така краса? Допитливий Шустрик, прагнучи зробити мамі приємну несподіванку, втрапляє у велику халепу...
     У захопливій і повчальній казці, яку написала Мар’яна Князевич за участі Сашка Дерманського, ти також познайомишся з песиком Ривком, гусаком Ціцероном, великим сімейством Зайкоцьких та іншими героями.


Куліш-Гальчинська Віра
«Сонячна юшка»

Веселі й мелодійні вірші, дотепні загадки сучасної української письменниці з яскравими й вигадливими малюнками молодої художниці, здатні полонити читача будь-якого віку, бо привертають увагу до краси навколишнього світу, кумедних життєвих ситуацій, дарують радість. 


Лазуткіна Ірина
«Єнотик Бо і повітряна куля»

Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. 
Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? 
Читайте про захопливі пригоди повітроплавців і дізнаєтеся про все.


Лущевська Оксана
«Тигрик-оригамі»

Рики-рики, гами-гами, ходить тигрик-оригамі! Ходить і всіх лякає, доки не втрапляє в халепу.
Що з ним сталося далі та чим закінчилися пригоди паперового Тигрика, маленькі читачі можуть дізнатися з віршованої книжки Оксани Лущевської.
А ще в книжці є схеми оригамі та відрізні аркуші, щоби кожен охочий міг скласти власного Тигрика та бавитися з ним досхочу.


Малкович Іван
«Велике місто, маленький зайчик,
або Мед для мами»

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом — найкращі ліки на горло.
Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав...
Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням...
      У надзвичайно живописних ілюстраціях Софії Ус гармонійно поєднуються олія і акварель.



Нестайко Всеволод
«Тореодори з Васюківки»

Нова авторська редакція з новими епізодами - трилогія про веселі й незвичайні пригоди двох друзів - Яви та Павлуші, написана відомим дитячим письменником Всеволодом Нестайком. Ця книжка ще за життя автора стала бестселером - її не встигали перевидавати, так миттєво вона розкуповувалася.
Мандруйте захоплюючими сторінками книги разом з веселими друзями.


Нехода Іван
«Чому в лисиці найкращий хвіст?»

Дотепна віршована казка популярного українського поета Івана Неходи (1910-1963) про лисичку. З ігровим завданням для малят.


Ніцой Лариса
«Страшне страховисько»

Ви любите літечко? А купатися в озері? А засмагати на пісочку? А якщо поруч з Вами ще й друзі? Ярик каже, що це суперово! Одного сонячного дня … Думаєте, сталося щось погане? Зовсім ні! Одного сонячного дня…
     Але краще самі прочитайте! Згода?


Перконос Катерина
«Листи від пана Тукана з Франції»
«Листи від пана Тукана з Грузії»

Пан Тукан жив у зоопарку і змалечку любив читати.
Начитавшись про далекі краї, птах вирішив будь-що їх відвідати.
Після втечі із зоопарку, пан Тукан мандрує світом. Він відвідує різні куточки земної кулі та звідусіль шле листівки у видавництво «Маміно».
Птах фотографує все найцікавіше та ділиться враженням, розповідає про особливості кожної країни.
Звісно, видавництво вирішило поділитися такими скарбами зі своїми читачами — так і з’явилася ця серія.


Савка Мар’яна
«Родинна абетка»

Це дуже тепла й світла родинна книжка про все те близьке й знайоме, що оточує дитину від народження: мама й тато, бабусі й дідусі, рідний дім, рідна вулиця, школа і книгарня, улюблені іграшки, тварини й комашки, небо і зорі, Карпати…
      Вона про Україну, що виростає з дитинства, і про щастя просто бути.


Степула Надія
     «Петрик і фонтани»

«Петрик і фонтани» – перша в Україні дитяча книжка, що розповідає про аутизм. Книжка є спільним проектом видавництва «Основи» та ГО «Щасливе Сьогодні».
      Головні герої оповідання – Петрик і Матильда. У них багато спільного, вони люблять гратися і дізнаватися нове, але є й відмінності: у Петрика аутизм, тому він по-іншому сприймає навколишній світ, дещо повільніше розмовляє та проявляє емоції.  Познайомившись із хлопчиком, Матильда розуміє: "Ми можемо бавитися разом, просто не так, як я звикла, але так само весело!" 


Стус Таня
«Моя Ба»

У кожної людини в серці є особливий будиночок пам’яті, де живе її рід. На порозі цього «дому» й Ба.
Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими, як вони є.


Татуся Бо

«Засиналочки»

Кожна молода родина знає, що вкласти малюка спати у потрібний час — непросте завдання для справжніх супербатьків! Бо світ такий великий і його необхідно постійно вивчати, не можна гаяти час, тут не до сну…
Ніжні, добрі вірші та казочки Татусі Бо заколишуть найбільш непосидючу дитинку.

«Де народжуються плюшеві ведмедики?»

У кожної дитини є улюблена іграшка, яку вкладають спати, годують, беруть із собою на прогулянки... і пам’ятають усе життя.
І кому ж не кортіло дізнатися, як з’явився на світ його іграшковий друг?
Виявляється, неподалік існує чарівна країна, в якій чудова тітуся Натуся із помічниками створює найкращі м’які іграшки. І саме туди відправляється маленька дівчинка з мамою.
      Гайда за ними!

«Тортик для котика»

Ласкаво просимо до чарівної країни, де народжуються солодощі. Разом із тітонькою Тортусею малюки приготують найкращий тортик для котика!


Ткачук Галина
«Зелена білка»

Зелена білка — найбажаніша річ для кожної дитини в групі дитячого садка. Вихователька оголошує незвичний конкурс, у якому ця дивна іграшка — головний приз. Щоб його здобути, доведеться опанувати власні емоції. Галина Ткачук розповідає історію наполегливості на шляху до здійснення власного непереборного бажання.
      Серія «Слухай серцем» допоможе дорослим і дітям спільно проговорювати та глибше розуміти важливі емоції й почуття.


Шкляр Василь
«Песик Гав, соловейко,
джміль і два жолуді»

Це подарункове видання презентують наймолодшим читачам два видатні митці – письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро. Дитячий світ – то суцільні дива та неймовірні пригоди. І якими ж яскравими вони постають в оповідках автора знаменитого «Чорного Ворона» під пензлем одного з найкращих європейських ілюстраторів. Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків і дівчаток, охочих змалечку вивчити іноземну мову.



КНИГИ ЗАРУБІЖНХ АВТОРІВ


Андерс Крістіна
«Буркотун і Родзинка»

Зворушлива історія про дружбу зайця Буркотуна та мишки Родзинки не залишить байдужим жодного читача.
       Разом вони здатні подолати будь-які труднощі, як-от: приїзд непроханої тітки-чистьохи, затоплення будиночка під час зливи, підступні витівки одного з найнебезпечніших мешканців лісу та ще багато чого.


Баррі Джеймс Метью
«Пітер Пен»

Казкову повість Джеймса Баррі «Пітер Пен» знають і люблять діти не лише у Великій Британії, а й в Україні.
Читаючи її, малюки разом із Пітером, хлопчиком, який не хоче дорослішати, Венді та її братами літатимуть із феями, плаватимуть із русалками, дружитимуть з індіанцями, боротимуться з піратами та переживатимуть ще чимало цікавих пригод на острові Небувай.
Хочеш разом з ними?
      Тоді скоріш бери книгу і читай!



Баум Ліман Френк

«Чарівник країни Оз»

Це перша книга серії про героїв цієї казкової країни. В ній розповідається про те, як одного разу ураган підняв хатинку з дівчинкою Дороті та песиком Тото і закинув у країну Оз. Дороті дуже хотіла повернутися додому в Канзас.
По дорозі вона зустріла Опудала, Залізного Лісоруба та Лякливого Лева — і вони разом вирушили до чарівника Оза.
Чим закінчилось все дізнаєтеся, прочитавши цю веселу, з чудовими малюнками книжку.

«Чари країни Оз»

Повість-казка розповідає про дівчинку Дороті та її друзів: Капітана Біла, Тротту, Скляного Кота, які вирішили зробити незвичайний подарунок до дня народження Озмі з Озу.
Для цього вони вирушають у край Жвакунів по Зачаровану Квітку, яка цвіте по черзі трояндами, тюльпанами, хризантемами.
      Про пригоди, які трапляються з ними на шляху до острова, на якому росте Зачарована Квітка, йдеться на сторінках цієї чудової книги.


Бежнарек Юстина
«Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)»

Чи помічали ви, що часом ваші шкарпетки пропадають, особливо з пральної машини?
Чи запитували ви себе, а що власне з ними відбувається?
А ось автор цієї книги Юстина Беднарек схоже знає відповідь на ці питання.
Не вірите? Тоді вперед читати!
Вже ніколи ви не зможете дивитися на ваші шкарпетки як робили це раніше. Адже ви не знаєте, може ваша стара дірява шкарпетка могла б розповісти неймовірно захоплюючу історію.


Вольямс Девід

«Бабця-бандитка»

Знайомтеся, це Бенова бабуся. Вона наче зійшла зі стоінок підручника: товсті окуляри, сиве волосся, латки на закасаних рукавах, та виявляється що вона... міжнародна злодійка, викрадачка коштовностей!
Весела, динамічна і, певна річ, повчальна історія не залишить байдужими ані дорослих, ані малих.

«Малий Мільярдер»

У Джо є багато причин бути щасливим. Десь мільярд, насправді. Річ у тім, що Джо дуже багатий. У нього є все. Справді все.
Джо найбагатший дванадцятирічний хлопчик на світі, але почувається він геть нещасливим.
Чому? Тому що має мільярд грошей… і жодного друга.
Весела та зворушлива історія про дружбу, перше захоплення і… усвідомлення, що найкращі речі в житті – безкоштовні.

«Велика втеча дідуся»

Дідусь - найулюбленіша людина Джека у світі. І не має значення те, що він ходить до супермаркету в хатніх тапках, і часто не пам'ятає імені Джека. Та раптом дідусь починає вірити, що він повернувся у часи Другої світової війни, коли він був пілотом винищувача Спітфаєр. Дідуся відправили до дому для пристарілих, і тепер Джек мусить допомогти дідусеві влаштувати втечу!
     Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.


Гаґеруп Клаус
«Дівчинка, яка рятувала книжки»

Анна, якій скоро виповниться десять, страшенно любить читати. Якось вона дізнається, що стається з тими книжками, яких ніхто не читає в бібліотеці. Їх просто знищують!
А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книжках, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора?
     Любов до книжок та до нових світів, які вони відкривають, мають їй у цьому допомогти.


Ґейман Ніл
«На щастя, молоко»

Дитячий гумористичний науково-фантастичний роман від автора світових бестселерів Ніла Ґеймана, який сповнений дивацтва й любові.
      Повість, яка розповідає неймовірну історію тата, який вийшов по молоко і зустрів на своєму шляху захопливі пригоди!


Дал Роальд
«Відьми»

Ця книга надасть вам практичні поради з розпізнавання відьом. Ви можете навіть не здогадуватися, що під маскою милої сусідки, або симпатичної продавчині, або беззахисної бабусі насправді ховається справжня злюща відьма!
      Книга «Відьми» настільки реалістично описує методи розпізнавання відьом, що наприкінці не тільки малята, а й дорослі мусять повірити, що це все по справжньому.


Доктор Сьюз
«Про Грінча, який украв Різдво»

Що є найбільшим Різдвяним дивом? Не подарунки та ласощі, а світло добра й любові, яке запалює в серцях це чудове свято. Сила Різдва настільки велика, що може перевиховати навіть злого Грінча. Якось, напередодні свята, він вирішує вкрасти у мешканців міста Хтовіль Різдво – іграшки, наїдки та навіть ялинки. Грінча дратує радість і сміх інших. Чому?
      Давайте усі разом прочитаємо та дізнаємося.


Дяченки Марина та Сергій
«Приголомшливі пригоди просто поруч»

       Про коротенького черв’ячка і його задовгу матусю та про відчайдушну червону жабу, про те, як конячка на зебру перетворилася, та про корову, що дає пальне, про зірку фламінго із черева крокодила та зеленого зайця, закоханого у капусту, про бабусю, що варила ранок і вечір, та про зозуленятко-вороненятко ви дізнаєтеся із цієї веселої, з кумедними малюнками книжки.


Касдепке Ґжеґож
«Міфи для дітей»

Автор знайомить дітей з Олімпом - горою, де живуть грецькі боги, які без перестану бенкетують і веселяться.
      Робить це автор так кумедно й так незвично, що цю книжку із задоволенням читатимуть не лише дітлахи! Міфи навчають і водночас розважають завдяки авторському почуттю гумору. Сучасна мова, якою послуговується Ґжеґож Касдепке, його дотепність та відчуття слова допоможуть дітям краще пізнати й полюбити античні часи, пробудити до них справжню цікавість.


Кіплінг Редьярд

«Як написали найпершого листа»

Найперша книга, у якій юні читачі знайомляться з чудовою печерною родиною – Теґумаєм, Тешумай і їхньою донею Тафі.
      У казці нам належить разом із непосидючою Тафі написати найпершого у світі листа. Звісно, завдання це не з легких – у книжці буде багато списів, непорозумінь і добірної багнюки, але врешті листа буде доставлено і прочитано. Як? Дізнаєтеся з книжки! 

«Як вигадали абетку»

Це вже друга книга, у якій юні читачі продовжують знайомитися з чудовою печерною родиною — Теґумаєм, Тешумай і їхньою донею Тафі.
Цього разу непосидючій дівчинці та її неймовірному татові доведеться вигадувати абетку — всі-всі літери нашого алфавіту! Саме ці печерні люди вирішили, що «о» буде кругла, як яйце, а «у» — схожа на короповий хвіст. А на що подібні інші літери, які ми всі щодня читаємо і пишемо?


Коул Джоанна і Дерген Брюс

«Чарівний шкільний автобус.
На водогінній станції»

Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства.
Це перша книжка з надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу.
Читачі дізнаються багато цікавого про воду, її колообіг в природі і як працює система водопроводу, побувають в хмарі, в краплі води і… в трубі!

«Чарівний шкільний автобус. У вулику.»

З цієї надзвичайно фантастичної книги читачі дізнаються хто такі комахи, які вони мають ознаки, побувають на квітці, у вулику, познайомляться з життям його дз-з-з-з-вінких мешканців. 


Ліндгрен Астрід
«Роня, дочка розбійника»

Ви тримаєте в руках першу книжку коміксів про Роню, які створено за мотивами повісті уславленої шведської письменниці Астрід Ліндґрен «Роня, дочка розбійника».
У цій книжці ви поринете в неймовірні пригоди Роні — з моменту, коли дівчинка з’явилася на світ. Після перших безтурботних років життя у фортеці, Роня вирушає досліджувати великий і захопливий ліс. Вона вчиться уникати небезпек, знайомиться з тваринами та іншими лісовими мешканцями і … зустрічає Бірка  — сина давнього супротивника її батька.
 Що було далі? Скоріш читайте та дізнавайтеся.


Льєнас Анна
«Монстрик та його кольори»

За допомогою головного героя книги – Монстрика, автор допоможе розібратися дитині з 5-ма основними емоціями.
Шановні дорослі, швиденько беремо книгу і разом з дитиною читаємо та навчаємось.


Льюїс Клавс Стейплз
Хроніки нарнії:
«Небіж чаклуна»
«Лев, Біла Відьма і шафа»
«Кінь та його хлопчик»

На сторінках фентезійної хроніки герої Льюїса вкотре доведуть, що зло завжди буде переможене добром. Для цього треба лише повірити хоча б у малесеньке диво!
Під час бомбардувань Лондона 1940 року в заміському маєтку письменника та філософа Клайва Стейплза Льюїса оселилося четверо евакуйованих дітей. Оглядаючи його старий будинок, один із хлопчиків запитав, чи є щось за великою шафою в одній із кімнат. І Льюїсу одразу пригадалось, як вони з братом малими ховалися в її темряві, щоб розповідати один одному історії… Він зрозумів, що в будь-які часи дітям потрібні добрі та щирі казки.
Так майже сімдесят років тому народилася оповідь про чарівну країну Нарнію, яку сьогодні читають діти та дорослі понад 40 мовами світу. Вона ввійшла до переліків найкращих книжок усіх часів та народів і видана накладом понад 100 мільйонів примірників.
Читайте! Пориньте у світ Нарнії разом з новим книгами.


Мозер Ервін
«Фантастичні історії на добраніч»

У цьому оповіданні маленькі читачі зустрінуться з котом Ксав’є Хутрорудом, що полюбляє книжки, хвостатими пожежниками із Мишеграду, мовчазним мурахоїдом Джакомо з-під Ведмедінгтена та безліччю інших, веселих і кмітливих звірят.
Знаєте, як навчити кенгуру їздити на лижах? А хто знайшов черепашачий скарб? І як на космічному качкольоті долетіти до зірок?
Про це та більше дізнаєтеся з книжки...


Нордквіст Свен
«Як дідусь шукав капелюха»

Ця книжка про дідуся, який ніколи не знімав капелюха з голови.
Та одного ранку той капелюх... зник. Поки дідусь його шукав, пережив немало цікавого.
Давайте разом допоможемо дідусеві знайти капелюх!


Пілкі Дейва
«Пригоди капітана Підштанька»

Джордж із Гарольдом придумали найвидатнішого супергероя усіх часів і народів, а зараз намагаються його оживити.
Зустрічайте: Капітан Підштанько власною персоною!
Справжнє ім’я цього героя є страшною таємницею, тож навіть він сам не здогадується, що ця розповідь — про нього.
Можете не сумніватись, ця історія відверне від телевізорів ваших малюків.


Старк Ульф
«Диктатор»

Хто має боятися диктатора? Усі.
Хто має втішати диктатора? Усі.
Хто має славити диктатора? Усі.
Однак дуже маленький диктатор урешті-решт може лишитися сам. Адже не можна силоміць примусити когось бути твоїм другом.
У книзі «Диктатор» панують гумор, ніжність та анархія.


Треверс Памела
«Мері Поппінс від А до Я»

Гадаєте, ідеальна няня існує? Яка вона? Може, та, що кожного ранку дивує вишуканими сніданками за рецептами з власної кулінарної книжки? Чи та, яка вигадує захопливу абетку, щоб навчити дітей грамоти? А може, вона вміє літати?
Мері Поппінс — саме така няня! Вона неперевершена, незабутня і непередбачувана!
Пориньте в дивовижні пригоди Джейн, Майкла та їхніх нових друзів — Люті, пана Верзу, Птахарки та багатьох-багатьох інших.
І як тільки Мері Поппінс дає їм усім раду?!


Всесвітнь відомі комікси
від Стілтона Джеронімо:
«Відкриття Америки»
«Таємниця Сфінкса»
«Слідами Марка Поло»
«Динозаври наступають»
«Хто викрав «Мону Лізу»?»

 Це надзвичайно захопливі, веселі, пригодницькі та історично-пізнавальні комікси і дитячі книги, об'єднані спільним героєм – мишеням-любителем пригод.


Серия книг Історії про смурфиків від Peyo
«Чорні Смурфи»
«Загублене містечко»

Комікси про Смурфиків українською!
Далеко-далеко звідси розташована чарівна країна, де в селищі Смурфидолі, біля річки Смурфки живуть дивовижні маленькі істоти - смурфики. Крім маленького зросту і блакитної шкіри, смурфики відзначаються ще й власною мовою: вони розмовляють по-смурфськи. А ще вони дуже люблять рослину, яка називається «сарсапарель». Смурфики все роблять разом і в усьому слухаються Тата Смурфика.


Воллес Данієль
«Людина-павук. Світ очима супергероя»

Життя супергероя і так нелегке, а тут ще й проблеми з дівчиною та на роботі...
У книжці дотепний герой розповість, як йому вдається балансувати у подвійному житті, не втрачаючи почуття гумору навіть тоді, коли доводиться стикнутись із доктором Восьминогом чи Зеленим Гобліном.
Секрети догляду за костюмом, веселі афоризми, труднощі професії – все це стане предметом розмови Павучка з героями-початківцями, які хочуть почути корисні поради, щоб теж досягти успіху.




КАЗКИ УКРАЇНИ ТА СВІТУ


«Атлас казок»

Літати на крилах уяви — це, звісно, одне з найкращих занять у житті, та спробуй робити це, послуговуючись картами з цієї книжки.
Стань гідом для своїх улюблених героїв!
А може ти навіть вигадаєш зовсім нові сюжети і закінчення?
То чого ж ти чекаєш? Час летіти! 


«Диво на Різдво»

 У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки.


«Дивовижні історії для дівчаток»

У цій чарівній збірці міститься чотирнадцять незвичайних казок про вродливих принцес, рішучих фей, хоробрих ляльок та кмітливих русалок.
Разом з класичними казками про Рапунцель, Русалоньку та Принцесу на горошині ви знайдете тут маловідомі казки славетного казкаря Ганса Крістіана Андерсена, а ще — шість нових кумедних казок, які неодмінно сподобаються маленьким читачкам. 


«Дивовижні історії для хлопчиків»

Збірка захопливих історій про піратів, драконів, роботів і лицарів.
Дотепні, динамічні, інколи навіть трохи страшні оповідки, змусять дитину читати самостійно. Цьому сприяють яскраві ілюстрації та невелика кількість захопливого тексту на сторінці.
Окрім цікавих нових історій, у збірці є дві класичні оповідки про морські пригоди - "Синдбад-мореплавець" та "Острів Скарбів".


«Зимова казка. Ніч проти Різдва»

Час читати!
Малечі сподобаються яскраві малюнки на кожній сторінці цієї зимової казочки.
Який бо він, святий Миколай?
Це питання страшенно хвилює маленького хлопчика. Він чемно поводився впродовж року, написав і відправив Миколаю листа із замовленим подарунком і чекає на візит таємничого дідуся. І сталося справжнє диво - святий Миколай таки з'явився!
І нехай кожен, хто прочитає цю гарно ілюстровану книжечку, повірить у зимові чари. 


«Мої перші казки»

Яскрава книга з великими красивими ілюстраціями обов'язково сподобається вашим малюкам!
 Червона Шапочка, Білосніжка, Гензель і Гретель — усі вони жителі дивовижної Країни Казок.
Познайомтеся з ними всіма та пориньте у неймовірні пригоди.


«Піратські історії»

Стережіться всі, хто на березі!
До вас пливе армада піратських кораблів. Сільвер, Зелена Борода, Безжальна Меґ та решта членів піратської ватаги шукають скарби, беруть участь у змаганнях і навіть б'ються із зомбі-піратами.
Герої цієї захопливої книжки, як ви вже здогадалися, - безжальні й підступні пірати.


«100 казочок із чарівного лісу»

Ти любиш гуляти в лісі, вдихати запах опалого листя, вранішньої імли, тобі подобаються ялинки, гриби, м'якенький лісовий мох і сонячні галявини? Ти любиш дивитися, як пробігають хащами лісові звірята, тебе чарують таємниці лісових гномів, фей, лісовичків і тролів?
Якщо так, то книжка ця для тебе...


«Фонтан казок»

Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі — найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський, Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун, Богдана Матіяш, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько…), так і ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті.
Тож із цією книжкою Ти не лише з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди — у справжній фонтан казок, а й дізнаєшся про те, яка вона — сучасна українська казка.



НАУКОВО-ПОПУЛЯРНІ ВИДАННЯ ДОПИТЛИВОЇ МАЛЕЧІ ТА ЇХ БАТЬКІВ


Серія «Маленькі дослідники»:
За допомогою цих книжок читачі зможуть
весело й пізнавально провести час.

«Підводний світ»

Книга пропонує зануритися в океанські глибини, відвідати арктичні води, доплисти до темних глибин з тамтешніми дивовижними мешканцями, а головне – розповідає, як вберегти цей неймовірний світ від забруднення. 

«Транспорт»

Як влаштовані велосипеди і скутери, що всередині у машин, як працюють автобуси, що дозволяє літакам підніматися в небо, які автівки служать безпеці й здоров'ю людини? У цьому чудово ілюстрованому виданні є відповіді на численні запитання, що здивують і дорослих.


Міні-енциклопедії про:

дерева, диких тварин, динозаврів, комах, метеликів, коней, птахів, мінерали та гірські породи, 
а також про неосяжний Всесвіт.



Серія книг «100 фактів»:
«Видатні вчені»
«Динозаври»
«Коти і кошенята»
«Собаки і цуценята»

Книги в доступній формі розкривають найголовніші теми у ста коротких оповіданнях.
На кожній сторінці ви знайдете чудові малюнки та фотографії, які допоможуть дітям краще зрозуміти прочитане.
За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію!
Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ невідомого як для дітей, так і для дорослих!


Ілюстрована енциклопедія
«Чомучки»

Ці докучливі "Чому..." знайомі всім батькам.
У книжці дитина знайде відповіді більш ніж на 1300 запитань.
Скільки людей побувало на Місяці?
Що таке часові зони?
Які комахи найшвидше літають?
Яка швидкість світла?
Чий стрибок у довжину вразив увесь світ?
Про це та багато інших речей ідеться в енциклопедії. Книжка поділена на вісім розділів, у яких міститься багато цікавої інформації. Тут є розповіді про Землю і Всесвіт, світову історію і людське тіло.
Чудові ілюстрації допоможуть здійснити захопливу подорож у світ знань. 



«Дитяча енциклопедія динозаврів
та інших викопних тварин»

Це видання – унікальний шанс вирушити в подорож доісторичною Землею і познайомитись із найзагадковішими істотами на планеті.
Достовірні факти, яскраві реалістичні ілюстрації та захопливі подробиці зроблять занурення у світ стародавніх ящерів незабутнім.


Тум Томаш
«Як усе пов’язано. Атлас світу»

 Книжка розповість дітям геть усе, що вони захочуть знати про нашу планету, її загадки та неймовірні відкриття. Чи не всі географічні таємниці світу зібрали одночасно під однією обкладинкою! 


Маковська Тереза та Ганачкова Павла
«80 хитромудрих запитань про…»

Чому небо блакитне?
Чому світлячки світяться?
Навіщо нам спати?
Чому сніг виблискує?
Ці та інші запитання нарешті знайшли свої відповіді — у книжці Павли Ганачкової й Терези Маковської.
У книжці є відповіді на всі можливі запитання про природні процеси, погоду, людське тіло та навіть космічні простори.


Енциклопедія для допитливих
«Таємничий космос»

Для справжніх дослідників світу!
Енциклопедія Таємничий космос познайомить читачів з одвічними мандрівницями — кометами, розповість найцікавіші факти про планети і супутники, зірки і пульсари, дивовижні небесні тіла.
Відкриє незнані простори і дозволить розглянути унікальні фото, зроблені за допомогою космічних апаратів і найбільших телескопів світу.


Воллімен Домінік
«Професор Астрокіт і неосяжний космос»

Куди зникає Сонце вночі?
З чого зроблені зорі та як вони виникли?
Ми самотні у Всесвіті чи десь там, на далекій планеті, є ще один хлопчик або дівчинка, що дивиться в небо й розмірковує точнісінько про те саме?
Час відірватися від Землі й дослідити межі космосу!
Разом із мудрим професором Астрокотом – найрозумнішим вуличним котом, ти дізнаєшся багато цікавого про планети, сонячну систему, галактики.
Отож: «Задраїти люки й пристебнути паски безпеки!» — ми вирушаємо у захопливу мандрівку космічними просторами.


Денисенко Лариса
«Усміхаки»

Якщо мрієш завести вірного песика, у цій книжці ти знайдеш усе, що слід знати про собак: як їх доглядати, годувати, вигулювати і лікувати.
А також про те, яке величезне щастя мати чотирилапого друга, та водночас, яка це відповідальність. Адже тваринка — не м’яка іграшка, а повноправний член сім’ї.


Вільямс Рейчел та Гокінс Емілі
«Атлас тварин»

Це унікальне видання про мешканців нашої планети з авторськими ілюстраціями, що містить безліч пізнавальної інформації.
Ця книга присвячена неймовірній здатності тварин виживати в дикій природі. Разом із нею маленький читач відвідає кожен континент, дізнавшись безліч цікавих фактів про риб, птахів, ссавців, комах та про середовища їхнього існування.
Яскраві, докладні ілюстрації допоможуть запам'ятати й краще засвоїти матеріал книжки.


Ткачук Галина
«Книжка про сміття»

Перед вами книга, яка розповість дітям про сміття, його вплив на навколишнє середовище і способи, що дозволяють боротися з його негативними наслідками.
Це книжка про одну з найбільших проблем в сучасній екології. Саме тому, дуже важливо донести інформацію про сміття до підростаючого покоління. Автор книги пропонує зробити це в максимально зрозумілій, простій і інтерактивній формі. На сторінках цього видання діти прочитають про важливість прибирати за собою сміття, його вплив на навколишній світ і про екологічні підходи до зниження рівня сміття на планеті.


Каста Стефан
«Експедиція з мурахою Софі.
Досліджуємо природу навколо нас»

Ти ступаєш на газон і приминаєш траву, та чи знаєш, яку саме?
Як називається дерево поруч із тобою?
Які в нього плоди?
Що це за блакитна квітка і жовтий метелик на ній?
Оці червоні ягоди їстівні чи отруйні?
Який гриб смачніший — лисичка чи сироїжка?
Поглянь уважніше під ноги! Бачиш мурашку? Вона крихітна, тому знає про природу все до крихти.
Хочеш дізнатися про те, що тебе оточує, — не гай часу, вирушай в експедицію з мурахою Софі! 


Імер Клер
«Хто живе в тобі.
Історії про мікробів,
для яких ти рідний дім»

Ти ніколи не буваєш на самоті. Ніколи-ніколи. А все тому, що просто зараз у твоєму тілі живуть трильйони мікробів.
«Нічого собі!» — вигукнеш ти. Спокійно, без паніки! Більшість твоїх супутників — безневинні та приязні крихітки, які допомагають тобі перетравити їжу, засвоїти вітаміни й дати відсіч мікробам-поганцям. Про мікробів та де їх найбільше ти дізнаєшся у цій яскравій книзі.


«Відверта розмова про «Це»

Усі дітлахи надзвичайно допитливі. І рано чи пізно вони зацікавляться своїм тілом.
Розкажіть дитині про ЦЕ під час спільного читання цієї сенсаційної книги.


Карпачов Дмитро
«Як дати дитині все без грошей і зв’язків»

Це 7-тижневий тренінг, який поліпшить ваші стосунки з дитиною, навчить вас взаємодіяти, чути свою дитину і розуміти її.
Вправи, наведені в кожному розділі, допоможуть закріпити навички усвідомленого батьківства та виведуть вас на новий рівень відносин в сім’ї та в суспільстві.
Нехай ваша дитина стане вашим щастям!


Малихіна Марія
«Дитина у світі емоцій»

Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби.
Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях.


Петрановська Людмила
«Таємна опора»

Як формується прив’язаність до батьків від дитинства до підліткового віку?
Як стати для сина або дочки міцною і при цьому таємною опорою і виростити їх упевненими й самодостатніми?
Що краще: ранній розвиток або природне опанування навичок, дитячий садок або виховання бабусі, свобода або контроль?
У цій книжці ви неодмінно знайдете потрібні відповіді й зможете не лише зрозуміти, що стоїть за дитячою агресією, важкою вдачею, а й зрозуміти, чим допомогти своїй дитині, щоб вона росла й розвивалася, не марнуючи сил на боротьбу за вашу любов.


Главацька Тетяна
«Дитячий садок. Що робити якщо …?»

Дитячий садок — перший крок дитини у самостійне життя. На цьому шляху можуть трапитися складні ситуації й негаразди, адже дитина тільки вчиться й набуває досвіду.
Ця книга — помічник батькам і дитині в питаннях на кшталт «Що робити, якщо…». Побудована вона за принципом: ситуація — коментар психолога — вирішення — профілактика.
У книзі також наведені «шкідливі поради», щоб батьки мали можливість подивитися на себе з боку й помітити свої помилки. 


Гресь Анна
«Школа навиворіт. Що робити якщо…?»

Ця книга адресована всім мамам і татусям, а також учителям, які допомагають дітям навчитися бути учнями. "Перший раз у перший клас" - це досить складне випробування для дитини. Шкільне життя для маленького учня часто видається нелегким. І справа взагалі не в оцінках.
У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.


Казьміна Світлана
«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей»

Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей?
Ця книга — своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей. З книги ви дізнаєтеся про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла — у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці.
Книга адресована як допитливим дітям, так і дорослим — дбайливим батькам, бабусям і дідусям.


Іваненко Катерина
«Твій вірний друг поліція. Нові пригоди»

На сторінках цієї книжки ти зустрінешся з вірним охоронцем – патрульним Будилом, який стоїть на захисті твого здоров’я та життя. Прислухайся, будь ласка, до його порад. Пес Будило вірно служитиме тобі, як колись служив нашим предкам – славним козакам.
Він з радістю допоможе тобі уникнути небезпечних зустрічей і прикрих несподіванок! 


«Очам не вірю»

Коли рак свисне і свині полетять, голодні вовк і мисливець з дірявими головами перестануть робити з мухи слона та візьмуть нарешті бика за роги, щоб не кусати потім собі лікті та не лити сліз над розлитим молоком.
Не вірите? А дарма!
Бо вся ця чудасія та інші дивацтва відбуваються в книжці «Очам не вірю / Eyes on stalks» — збірці українських і англійських ідіом, де образні вислови двох мов поєднано на незвичайних ілюстраціях.
З цією книжкою просто і весело пізнавати свою мову, водночас вивчаючи й іноземну.


Сарразен Орелі
«Футбол»

Гра мільйонів, популярна у всьому світі. Футбол об'єднує, допомагає долати кордони власних можливостей й знаходити нових друзів.
Всі подробиці про цей захопливий вид спорту зібрано в одній книжці для дітей, які мріють побити рекорди Ліонеля Мессі чи Ліке Мартенс.
«Футбол» містить чимало цікавої та корисної інформації, яка допоможе дітям обрати для себе улюблений вид спорту.





Наш колектив переконаний, що дитяча книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для дітей, читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.
Запрошуємо до бібліотеки.

Бажаємо приємного читання!


Олена Хабун, бібліотекарка
відділу обслуговування дітей
дошкільного та молодшого
шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар