вівторок, 25 лютого 2020 р.

23 лютого на фольк-гостини
до міської бібліотеки для дітей
завітали учасники читацького об’єднання
«КНИЖКОВИЙ САДОК»





21 лютого світ святкував
Міжнародний день рідної мови,
а з 24-го починається святковий тиждень:
Колодій, Масниця, Масляна, Сирний тиждень,
          тому у нас цікавинки і кмітливі забави були мовними,
а частування – із сиром пироги.


     Двадцятий рік поспіль вже відзначається Міжнародний день рідної мови. Мова – то наша самобутність, що вирізняє нас з-поміж інших народів світу. Саме тому знати і берегти мову повинна кожна людина.
        Діти перевірили свої знання з мови в іграх: 
 ·        Четверте зайве
·        Загадки – жарти
·        Пояснюємо фразеологічні звороти
·        Мовна мішанина або суржик
·        Склади слова
·        Сторінками улюблених книжок






    В цей день ми презентували нову книгу «Ці дивовижні українці» (Київ,2019) про нескінченний український всесвіт та людей, які його населяють, про нашу історію, мову, риси характеру, традиції, їжу, стереотипи та унікальність.




    Це видання є частиною проєкту, який складається з книги та інтерактивного сайту, що, за словами авторів від креативної агенції має дуже важливе завдання – показати нам, наскільки ми дивовижні. Ми пояснили дітям, як користуватися QR-кодами зі сторінок книги.



Святкувати ми розпочали на день раніше.
    Колодій, Масниця, Масляна, Сирний тиждень – одне з давніх народних свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це – низка обрядів на честь пробудження природи.
    Це – одне з найвеселіших та найсмачніших свят. Його полюбляють і дорослі, і діти. Здавна це свято проводили гамірно зі співами і танцями, переодяганнями та обов’язковим пригощанням. Основною обрядовою стравою були вареники і пироги з сиром, які вживали зі сметаною, а  також – млинці на пошану Сонцю.
    Цей тиждень передує Великому посту перед Великоднем. Ті, хто буде поститися, має можливість досхочу попоїсти напередодні суворого посту, а всі інші – порозважатися досхочу.








    Нам завжди приємно, коли нашим гостям цікаво, весело і смачно. А ще приємніше, що до і після заходу увага наших читачів була прикута до нових книг і книжкових виставок.










Дорогі наші марганчани!
Проведіть святковий тиждень із задоволенням!

 

Фахівці відділу для дітей
середнього та старшого шкільного віку

Немає коментарів:

Дописати коментар