вівторок, 12 листопада 2019 р.

З  1 лютого по 30 серпня 2019 року
Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей
організувала конкурс буктрейлерів та відеороликів
«В дитинстві відкриваєш материк,
який назветься потім – Батьківщина».
 Міська бібліотека для дітей взяла участь у конкурсі.
Відеоролик
            «Знайомтесь: наш видатний земляк Іван Барнаш»
створила читачка бібліотеки
 Поліна Дем’янець
(Марганецька гуманітарна гімназія ім. Т.Г.Шевченка).
 

    Іван Олександрович Барнаш протягом пів століття - великий друг і помічник популяризації екологічних та естетичних знань міської бібліотеки для дітей. Для нього 2019 рік – рік ювілейний, 80-річчя. Саме тому по-особливому хочеться розповісти про цю цікаву людину.

    Картини Івана Олександровича прикрашають марганецьку міську бібліотеку для дітей.

    Бібліотекарі рекомендують своїм  читачам його унікальний альбом «Пейзажные мелодии» (Запорожье: Дикое поле, 2012). Завдяки І. А. Барнашу – художнику, краєзнавцю, флористу – бібліотека провела багато заходів для дітей та підлітків, екскурсій «в живу природу». Виставки картин марганецького художника в бібліотеці завжди викликали великий інтерес у відвідувачів.

    Картини Івана Олександровича написані олівцем і акварельними фарбами. Вони некричущі, непомітні, ненав'язливі. Вони – спокійні, ліричні, філософські. Автор закоханий в природу, в цей дивовижний і тонкий світ, який ми часом не помічаємо в силу вічної зайнятості.

    Дивлячись на його твори, ми закохуємося в поле соняшників, у вітерець теплого травня, у похмуру осінь, у рідні околиці Марганця. Надовго врізаються в пам’ять  картини, де бачимо квітучу шипшину, ніжні ромашки, лугові трави, квіткову галявину. І не важливо скільки нам років і якої ми статі. Ми милуємося картинами, просвітлюємось думками, повертаємо собі жагу до життя і бажання бути краще, людяніше.

     І.А.Барнаш – талановитий майстер, людина багатого духовного світу, рідкісного інтелекту, широкого кругозору, шанувальник музики, поезії, прози. Через свої картини він говорить нам: «Зупиніться! Озирніться! Вдивіться! Захопіться! Надихніться!».

    Напевно, за все це ми, марганчани, і шануємо нашого земляка Івана Олександровича Барнаша – справжню людину, талановитого художника,  який цінує бібліотеки.
 

Бажаємо ювіляру здоров'я,
довголіття і невичерпної творчості
зі сподіваннями на подальшу співпрацю.



Немає коментарів:

Дописати коментар