суботу, 27 квітня 2019 р.



26 квітня в міській бібліотеці для дітей
відбулось завершення екологічного марафону,
на яке завітали учні 2-го та 3-го класів ЗОШ №12.



      Бібліотекарі розповіли дітям про те, як чорні клуби диму і стічні води забруднюють повітря і річки, страждає не тільки природа – хворіє і страждає людина. І рибам, і птахам, і звірям, і травам, і деревам, і квітам для життя необхідні зони спокою. Потурбуватися про це може тільки людина. Захищаючи природу, людина захищає себе,тому що у хворої природи здорових людей не буває. Є тільки один спосіб співіснувати з природою. Це – пізнавати її закони й узгоджувати з ними свої дії. За порушення цих законів «людство вже несе відповідальність».



Так, справді, природа карає нас за нерозумне ставлення до неї.
Карає нітратами, парниковим ефектом, озоновими дірами, посухами, голодом, страшними хворобами, вкорочуючи віку людству.


        Небезпечне екологічне становище склалося в Україні: проблема Чорного та Азовського морів, загибель тисячі річок, а також Чорнобильська трагедія 1986 року.
       Чорнобильське лихо… Скільки тривоги внесли ці слова у наше життя! З’явились нові тривоги, і головна з них – майбутнє нашої планети.



      Учні поділились своїми знаннями про цю страшну трагедію, а також про руйнівний вплив радіації на здоров'я людини та наслідки радіоактивного впливу на довкілля.


     Також учні мали змогу розгадати екологічні загадки та дати обґрунтовані відповіді на мульт-завдання «Планета захворіла».





       Діти з ініціативної групи 3-го класу побажали усім присутнім берегти природу, бути здоровими, активними та розповіли вірш, який підготували до екологічних свят квітня.



Любі друзі!

Нашу гарну, рідну, зелено-блакитну планету,
якій нема подібних у космосі, потрібно берегти,
 адже чисте середовище – це здоров’я кожного з нас
 та щасливе майбутнє дітей.


Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар