четвер, 17 січня 2019 р.

·      До Дня Соборності України

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності час від часу набувала цілком ясні обриси.
Так сталося і на початку 1918-го року. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР - Західноукраїнська Народна Республіка.
      Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний договір. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «АКТ ЗЛУКИ»  і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.


     АКТ ЗЛУКИ залишився тією знаменною подією Української революції 1917 -1921 років, що мала велике історичне значення для українського суспільства. Документ задекларував перед усім світом неподільність українських земель, єдність і солідарність народу, став прологом до постання сучасної соборної суверенної України.


    22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу.

Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи Марганецької міської бібліотеки для дітей.
З 16 по 23 січня у книгозбірні проходять дні патріотичної інформації «Соборність України: від ідеї до сьогодення».

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України бібліотекарями оформлено книжкові виставки. Вони привертають увагу відвідувачів та пропонують замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.
Представлені на них матеріали акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці.

На відділі обслуговування учнів 5-9 класів
діє виставка-перегляд
«Свята і дати українського народу».




На відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів
діє виставка-перегляд
«І обнялися береги одного вічного народу…»



Україна… ЇЇ майбутнє в руках молоді.
Від нас залежить, якою буде наша держава!
А держава, як і родина,
має бути дружньою, сильною, здоровою, щасливою.


Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар