пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

·        До Міжнародного дня домашніх тварин

В міській бібліотеці для дітей
з 21 листопада розпочалась декада інформації
 «Вони живуть поруч»
 (30 листопада – Міжнародний день домашніх тварин).

       23 листопада для учнів 4-А класу ЗОШ №2 (вчитель Бурлака О.І.) у форматі кола спілкування відбулося чергове засідання природознавчого клубу «Світ-дивосвіт».


Кожна маленька дитина бажає мати вдома собаку, кішку, рибок або папужку…
У багатьох вони вже є. І це добре: знати і любити тварин необхідно. Якщо малюк навчиться любити все живе, то обов’язково буде любити природу. Природу, без якої неможливе життя.
Спілкуючись з дітьми, бібліотекар Любов Петрівна Середіна розповіла, що не всяка тварина може жити вдома. Для лісових птахів, білок, зайців, їжаків наш дім – це неволя. А ось канарки, хом’ячки, папужки, рибки в домашніх умовах почуваються добре. З кішечками і собачками не тільки цікаво спілкуватися. Ці тварини вірно служать людині, а за доброту та ласку віддячують відданістю та любов’ю.
Саме про це і розповідає
наша книжково-ілюстраційна виставка
«Для тих, у кого є собака,
і у кого - хом’ячок».



      Діти виявили бажання розповісти про своїх домашніх друзів. Готуючись до нашої зустрічі, вони їх малювали та фотографували.








       Також розповіла та наочно показала свого улюбленця і бібліотекар Олена Григорівна Хабун. Ним виявився африканський равлик ахатин – Нафаня.









Інформацію про звичайних та екзотичних домашніх тварин діти дізнавалися з періодичних видань: «Куля», «Тошка», «Веселі тварини» та  переглядаючи зоологічний відеокалейдоскоп
«Ласкаві, кумедні, грайливі».



Веселого настрою всім додав трейлер нового гумористичного мультфільму «Секрети домашніх тварин» (Illumination Entertainment, Universal Studios, 2016р.), який розкриває таємниці, чим же займаються домашні вихованці, коли їхні господарі покидають будинок.

Друзі!
Пам’ятайте слова мудрого
Антуана де Сент-Екзюпері:
«Ти у відповіді за тих, кого приручив».

Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1 – 4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар