суботу, 9 вересня 2017 р.

  • Міжнародний рік розвитку туризму
  • Рік розвитку туризму в Україні

Подорожуй. Насолоджуйся. Поважай.


    Туризм має велике значення у взаєморозумінні між народами світу, у сприйнятті цінностей різних культур та у зміцненні миру в усьому світі.

     Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй оголосила 2017 рік Міжнародним роком сталого розвитку туризму. Слоган – «Travel. Enjoy. Respect» – «Подорожуй. Насолоджуйся. Поважай”.

З цієї нагоди міська бібліотека для дітей
запрошує у подорож


     Традиційно, у другу пятницю вересня в школах міста проходить День туризму. Кожен клас обирає для себе туристичний маршрут ріднокраєм.

    8 вересня 2017 р. подорож учнів 6 – А класу (класний керівник Дровнікова Л.М) та 8 – А класу (класний керівник Лавруша О.М) гуманітарної гімназії ім. Т.Г.Шевченка привела зі Східного району міста до міської бібліотеки для дітей.





   
Бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів Малікова І.М. і Дем’янець І.В. запросили дітей у віртуальну подорож за допомогою ДРУКОВАНИХ і ІНТЕРНЕТ – ресурсів.
    



Учні подорожували рідною країною.
                         


Діти з задоволенням взяли участь у патріотичній лото – вікторині «Відчуй себе знавцем України».
             



Для подорожі зарубіжною країною вибрали Японію, найдивовижнішу і найкрасивішу країну вранішнього сонця. 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.
              



Емоційне завершення заходу – розповідь про паперових журавликів і маленьку дівчинку Садако.
      
    Паперовий журавлик – міжнародний символ оригамі. Це також одна з найдавніших паперових фігурок, символ удачі й довгого життя. А після Другої світової війни ця фігурка стала відомою в усьому світі. Маленька японська дівчинка Садако Сасакі після атомного бомбардування Хіросіми захворіла на променеву хворобу. Лежачі в госпіталі, вона почала складати з паперу журавликів. За японським повір’ям, якщо людина зробить тисячу паперових журавлів, її бажання здійсняться. І дівчинка загадала: нехай у всьому світі не буде війни. Садако встигла зробити шістсот сорок чотири фігурки і вмерла 25 жовтня 1955 року.
        

  Дуже пронизливо прозвучала пісня «Світ без війни» (муз. і слова К.Комар).

 Люди на Землі
 Будьте же дітьми,
 Щоб світ змінити теж змогли.
 Жили разом скрізь,
 Небо щоб без сліз
 В світі без війни.


Малікова І.М., Дем’янець І.В.,
бібліотекарі відділу обслуговування
учнів 5 – 9 класів

2 коментарі:

  1. Дуже чудовий захід! Щиро дякуємо за цікаву подорож в світ Японії !!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за змістовний, цікавий захід! А також за майстерність бібліотекарів, спасибі!

    ВідповістиВидалити