суботу, 30 вересня 2017 р.

·     До Всеукраїнського дня бібліотек


В цьому році, з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, книгозбірні Марганецької міської централізованої бібліотечної системи підготували заходи, які були поєднані загальною назвою "Бібліотечний караван".

Продовж майже тижня колектив міської бібліотеки для дітей порадував своїх користувачів розмаїттям пізнавально-розважальних заходів.

"Бібліотечний караван" розпочав свій рух… Першокласники ЗОШ №2 здійснили бібліомандрівку в Книжковий дім по вулиці Садовій.
Малеча із задоволенням слухала розповідь про правила користування книгою та бібліотекою, познайомилась з виставками та тематичними полицями відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, з книжковими дивами міської бібліотеки для дітей.



У вівторок, 26 вересня, учні 5-9 класів охоче взяли участь у літературних хвилинках - вікторинках "Книги, перевірені часом".


    Читачі із задоволенням переглядали виставку книжкових новинок "Нові книги - нові зустрічі", де на них чекало знайомство з різножанровою літературою сучасних вітчизняних та зарубіжних письменників.




В середу, 27 вересня, для юних користувачів відбувся "Бібліофреш для книголюбчиків". 
Другокласники ЗОШ №2 дегустували новинки сучасної дитячої літератури. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ казок, фантастичних пригод та мандрів.




У четвер, 28 вересня, колектив міської бібліотеки для дітей, вже вдруге, влаштував вітальню під відкритим небом "Бібліотека запрошує на побачення".
Яскрава книжкова виставка "Нові книги - нові зустрічі", одна з найулюбленіших  серед наших читачів, здалеку привертала увагу.


     Діти та дорослі з цікавістю переглядали яскраві дитячі книжки, розглядали ілюстрації до творів, гортали сторінки журналів для дітей.






На учасників заходу чекала зустріч з Арлекіном (бібліотекар дитячої бібліотеки Олена Хабун).




      Родзинкою свята стала літературна лото-вікторина "Книги, перевірені часом". Участь у ній принесла всім гостям нашої вітальні задоволення і маленький приз – солодкі цукерки.








      Бібліотекарям вдалося створити вільний, позитивний, комфортний простір для дітей і дорослих - батьків, керівників Центру - комплексу позашкільної роботи, мешканців сусідніх будинків. 











30 вересня ми відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек. Для працівників цієї галузі це особливе свято. Бібліотекар, як ніхто інший, усвідомлює значення бібліотеки та книги в житті людини.

Книги – це точки опори у непередбаченому світі, це надійний друг та порадник. Вони захищають,  наповнюють силою та знаннями.


Чи може бібліотекар з його книжками змінити світ?.. Навряд чи, але може допомогти людині призупинити шалений  темп, байдужість, роздратованість та знайти віру в себе.

Вкрай неправильно вважати, ніби бібліотекарі опікуються книжками, вони опікуються людьми.





Теплої, красивої та щасливої вам осені,
дорогі колеги!


Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей

2 коментарі:

  1. Дуже сподобалося. Ви молодці. Вітаємо вас з професійним святом. Бажаємо вам натхнення, творчих успіхів, бібліотеці процвітання, багато читачів та нових книг.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за теплі слова. Надсилаємо Вам вітання та найкращі побажання...

      Видалити