четвер, 8 червня 2017 р.

l До Всесвітнього дня охорони довкілля
Кожен із нас може назвати понад сто рослин: дерев, кущів, квітів, овочів… Не менше у світі і тварин. Всі живі істоти на Землі живуть у водоймах, у повітрі, на суші. Вода, повітря, грунт - складові, без яких немає життя.

      Бути здоровими всі істоти можуть лише серед чистої природи. Але, на жаль, сьогодні на Землі неможливо знайти невеличкий клаптик такого чистого середовища. Не випадково вчені укладають Червоні книги, в яких зазначають усі види рослин і тварин, яким загрожує цілковите зникнення.
Як правильно доглядати Землю, вивчають екологи і закликають усіх людей світу цінувати і поважати навколишній світ. Адже здоров'я природи - це здоров'я людей. Земля - наш дім, який потрібно доглядати й оберігати.

Традиційно, Україна, як і весь світ, відзначає
  Всесвітній день охорони довкілля.
Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
6 червня міська бібліотека для дітей гостинно прийняла вихованців пришкільного табору відпочинку ЗОШ №2.
Учнів запросили взяти участь
у екологічному калейдоскопі
" ВОНИ ЖИВУТЬ ІЗ НАМИ НА ПЛАНЕТІ ".

Любов Петрівна Середіна розповіла
§ про Всесвітній день охорони довкілля,
§ про екологію та закони екології, що працюють усередині живої природи, про взаємини людини з природою,

§ про цікавинки з рослинного та тваринного світу,
§ про сезон тиші в довкіллі (період з кінця квітня до початку липня, коли дикі тварини висиджують своє потомство – пташенят, звірят, плазунят…),
§ про те, що можна і потрібно, а що небезпечно робити в нашому спільному домі, що зветься Землею.
Розповідь бібліотекаря супроводжувалась яскравою мультимедійною презентацією, яку підготувала та продемонструвала Ю.О.Подобєдова, завідуча бібліотекою для дітей.
 

     Діти з неабияким зацікавленням брали участь в зооінформині «Має мову птах і звір, як не віриш – перевір!». Вони продемонстрували свої знання про дивовижний світ природи, а також дізналися багато нового та цікавого.


До заходу була оформлена книжкова виставка
«Знай, люби, бережи…»


 

Зустріч відбувалась 6 червня, коли відзначався День української преси. Тому Любов Петрівна познайомила  дітей з журналами, які передплачує бібліотека для дітей у поточному році. Учні із задоволенням погортали сторінки цих періодичних видань.
Перегляд мультфільму
за оповіданнями Г.Скребицького та В.Чапліної
«Лесные путешественники»
(«Союзмультфільм», 1951рік)
завершив нашу цікаву зустріч.
Сподіваємось, що участь дітей в таких заходах,
зробить їх чуйними до всього живого, що є на Землі.

Всесвітній день охорони довкілля відзначається по-різному. Та в будь-якому випадку, цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення навколишнього сердовища. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший, нарешті, прибере сміття в своєму дворі.
Пам’ятаймо, що лише разом
ми зможемо зробити довкілля чистішим,
адже наше майбутнє залежить саме від нас!


Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей


Немає коментарів:

Дописати коментар