неділю, 11 червня 2017 р.


Бібліотечне літо триває

8 червня до міської бібліотеки для дітей завітали нові користувачі - учні Марганецької гуманітарної гімназії ім.Т.Шевченко (5А, класний керівник Дровнікова Л.М.). Діти живуть і навчаються в віддаленому мікрорайоні міста, але бажання нових знань і вражень привели до нашої бібліотеки.

Бібліотекарі Малікова Ірина Миколаївна та Дем’янець Ірина Віталіївна провели екскурсію абонементом і читальною залою відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.



Далі дітей було запрошено до Інтернет – залу, де є мультимедійна техніка, що робить масові заходи видовищними.
Діти стали учасниками зоовікторини



    На нашій планеті проживають різні види тварин. Їх дуже багато – більше мільйона, але всі вони  - від мікроскопічних творінь до величезних китів – є близькими або далекими родичами.
Перші уявлення про тварин ми одержуємо з казок і мультфільмів. Отже, спочатку – «Казкове зоолото».



Далі діти показали свої знання з біології та дізналися ще багато цікавого про «братів наших менших».




Захід супроводжувався барвистими слайдами та захоплюючим відео.
Так, всі ми чули, що хом’яки на волі тільки тим і займаються, що запасають продукти про запас. Вони набивають свої защічні мішки їжею. А тепер побачили -
Кіт Мару є чемпіоном переглядів в Інтернеті –
Найпозитивніша професія в світі – панда няня –
Тварини – великі і маленькі, ті, кого ми вважаємо корисними для нас і ті, кого називаємо шкідниками, - усі вони мають право жити на нашій планеті.
Заставкою нашого заходу була не просто зворушлива картинка про дівчинку і лисеня, це був кадр з дуже доброї (від слова «доброта») кінострічки.

Одного чудового осіннього ранку на лісовій стежці дівчинка помітила лисичку. Вона не злякалася звірка й підійшла до нього. Так починається найдивовижніша історія їхньої дружби. Завдяки своєму новому другові дівчинка відкриває для себе таємничий світ дикої природи. На дитину чекають неймовірні пригоди, що змінять її життя.
Ми всім радимо переглянути цей фільм.

Тільки ті люди,
які поважають права тварин – поважають себе, інших людей
і просто світ, в якому ми живемо.


Екскурсія по бібліотеці, знайомство з цікавими і яскравими книгами з виставок та новими надходженнями, змістовний захід – залучили нових користувачів до нашої бібліотеки.


Малікова І.М., Дем’янець І.В.,
                                бібліотекарі відділу обслуговування
                                                                           учнів 5 - 9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар