суботу, 13 травня 2017 р.


       Найдорожчою людиною для кожного з нас є мама. Вона завжди поруч. Перші кроки зроблено, тримаючись за мамині руки. Перша пісня – мамина. Першу іграшку дала мама і перша порада теж мамина.

       Мама – єдина. Вона ласкава, ніжна і добра. Слово «мама», «мати» - одні з найдавніших на Землі і майже однаково звучать на мовах різних народів. Це говорить про те, що всі люди шанують і люблять своїх матусь.


Коротке слово - мама, але які надлюдські глибини скарбів містить воно в собі! Усе життя  із серця б’є великим невичерпним джерелом безкорисна любов до своїх дітей. Усе її життя – це безмежна  любов і самопожертва , пробачення провин. Мама створена з добра і любові, з терпіння і великої  мудрості. ЇЇ золоті руки можуть виконати будь-яку роботу.
       Ким тільки не може бути мама! Та головне , що усе це вона робить з великою радістю для своїх діток, не чекаючи нагороди.


Свято матері зародилося давно. У 1903 році молода американка з Філадельфії Анна Джарвіс, яка поховала свою матір, звернулася до законодавців з пропозицією присвятити один день кожного року вшануванню Матерів. Вона запропонувала це вшанування символізувати кольорами квітів. У кого матір була жива – у цей день мав приколоти до одягу рожеву квітку, а в кого мати померла – білу.
В 1914 році Конгрес США прийняв постанову про святкування Дня Матері. В 1929 році спілка українок Галичини звернулася до громадян з пропозицією зробити й у нас цей день святом. І так сталося, що в усьому світі День Матері святкували і святкують у другу неділю травня, саме тоді, коли відроджується природа і земля вкривається різномаїттям квітів.
      День матері - це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов. Тому не забудьте привітати своїх найрідніших матусь. Цього дня ви можете подарувати їм щастя!


11 та 12 травня в міській бібліотеці для дітей на відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів відбувся
час hand-made
«Від щирого серденька,
прийми моя рідненька».

Бібліотекар Хабун Олена Григорівна провела майстер-клас для всіх бажаючих по виготовленню вітальних листівок та подарунків до Дня матері.



      Подарунок, зроблений своїми руками, таїть у собі тепло і особливу чарівність. Діти залюбки робили листівки, квіти з паперу та бісеру, а також погортали сторінки журналів і книг, відкриваючи для себе, світ цікавих ідей.











Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар