пʼятницю, 19 травня 2017 р.

·     До Міжнародного дня музеїв

Скарбниця давнини і сьогодення
мого міста
18 травня, у Міжнародний день музеїв, відбулась чергова травнева зустріч у природознавчому клубі "Світ - дивосвіт". Юні природознавці 3-А класу ЗОШ №2 (вчитель О.І.Бурлака) відвідали міський краєзнавчий музей.
 

Цей день також співпав з Днем вишиванки, яка є гордістю українського народу та символом етнічної приналежності кожного з нас до рідної землі та своєї історії. Діти у вишиванках виглядали надзвичайно красиво та стильно.

 
Директор міського краєзнавчого музею Людмила  Григорівна Аліфірова, гостинно зустрівши нас, познайомила з правилами відвідування музею, розповіла про музеї та їх види.
 
Ми, у свою чергу, привітали Людмилу Григорівну з професійним святом - Міжнародним днем музеїв, подарували книги поета-земляка Г.Бідняка, квіти та щирі побажання творчого натхнення,  вагомих професійних  здобутків, цікавих експонатів, яскравих експозицій та вдячних відвідувачів.

 
 
З розповіді нашого екскурсовода діти дізналися про формування сучасного ландшафту на території рідного краю протягом мільйонів років, про археологічні розкопки на території міста, про перші заняття найдавніших людей. Юні відвідувачі мали змогу на власні очі побачити експонати скіфської культури та козацької доби.



 
     Володимир Вікторович Котов, наш земляк, журналіст-ветеран, член Спілки журналістів України, голова міського об'єднання Української спілки в'язнів-жертв нацизму, цікаво і змістовно розповів про наше місто та долю марганчан у роки Другої світової війни, про часи їх тяжких страждань і найсуворіших випробувань.
 






 
Музей - це особливий простір, який дає змогу дітям мати  більш повне уявлення про навколишній світ, розвиває інтерес до атрибутів людської діяльності, а він у дітей невичерпний.
 







Ми впевнені, що відвідування музею збагатило дітей новими враженнями та новою цікавою інформацією, які будуть сприяти формуванню їхнього світогляду.
 

Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей
  


Немає коментарів:

Дописати коментар