суботу, 11 березня 2017 р.

• До Національних Шевченківських днів


      Щороку в березні міська бібліотека для дітей відзначає дні нашого великого поета Тараса Григоровича Шевченка.



       Цього першого весняного місяця, коли в природі все оживає, Шевченко народився. І в березні ж, проживши 47 років, він пішов із життя.
       Тарас народився у великій родині кріпака в селі Моринці на Черкащині. Батьки померли рано. Тож від самого малечку Тарас повинен був самостійно шукати свою стежку в житті. У ті часи неможливо було змінитти долю й стати кимось іншим – не хліборобом чи теслею. Але він зміг подолати неймовірні перешкоди й став рівним серед найталановитіших митців світу.


За свій порівняно короткий вік Тарас Григорович написав багато чудових віршів, які склали відому на весь світ збірку «Кобзар».


З цієї маленької, непримітної книжечки почалося сходження Шевченка до світової слави, до його безсмертя.
Поетичні рядочки Т.Г. Шевченка зрозумілі навіть найменшим діточкам.
Для учнів 3А класу ЗОШ № 11 (вчитель Вітько І.М.) та 4 класу ЗОШ № 12 (вчитель Головачова І.А.) були проведені літературні години
«Тарасові березини».



          Бібліотекарі Середіна Л.П. та Хабун О.Г. познайомили дітей з життям і творчістю великого Кобзаря.






Учні із задоволенням декламували його вірші:
«Садок вишневий коло хати…»,
 «Зоре моя вечірняя…»,
«За сонцем хмаронька пливе…»,
«Тече вода з-під явора…»,
«Думи мої, думи мої…»,
 «Заповіт».
        Найактивнішими були: Пінькас Ніколь, Чухненко Олександра, Гущіна Поліна, Подлубний Іван, Попова Дар’я, Лобко Володимир, Старовойтова Софія, Іочкова Карина, Свирида Софія, Свашенко Даніїл, Тарасенко Софія (ЗОШ № 11); Мокіна Марія та Горєва Любов (ЗОШ № 12).















Твори Т.Г. Шевченка перекладено більше як ста мовами світу. Його вірші близькі людям на всіх континентах, бо в них – любов до рідної землі, захоплення її героїчним минулим, вболівання за її долю.
      Тарас Григорович Шевченко навчав і переконував українців про можливість щасливого життя тільки в своїй незалежній державі, адже: 

Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар