пʼятницю, 10 червня 2016 р.


Що дорожче за золото,
сильніше за бурю,
міцніше за сталь?

ДРУЖБА!

Зрадити і скривдити не зможе.
Щиро скаже, що на думці є.
Добре, якщо він у тебе є!

СПРАВЖНІЙ ДРУГ!

Друг – це людина, яка завжди готова прийти на допомогу, з якою можна розділити радість і горе.
Міська бібліотека для дітей та вихованці пришкільних таборів відпочинку ЗОШ № 2 і ЗОШ № 11 разом весело провели Тиждень дружби, присвячений Міжнародному дню друзів
«Нам без дружби не прожити!»




  
З друзями можна спілкуватися, вчитися, розважатися, відпочивати. Та найголовніше – друзі допомагають одне одному, діляться своїми думками, мріями.

Великий Дитячий Хор
слова М. Пляцковський,  музика Б. Савельєв


Важко жити, якщо в тебе немає справжнього друга. Саме тому було запропоновано святкувати
Міжнародний день друзів.
Про дружбу складено багато прислів’їв та приказок. У народі говорять:
- Скажи, хто твій друг, і я скажу, хто ти.

"Пісенька друзів"
Союзмультфільм, 1984 р.
Вірші: М.Макарова, Н.Оллєва
Музика В. Бистряков.
  
Та не всякий вміє бути другом. До дружби треба дорости. Не може бути другом той, хто не вміє щиро, без заздрощів радіти успіху іншого. Справжня дружба – це коли можеш розповісти людині будь-які, навіть найбільші таємниці, і впевнений, що крім цієї людини ніхто про це не дізнається… і ця людина ніколи не буде насміхатися над твоїми помилками.
     З давніх часів існує традиція: коли вітаєшся – подаєш руку. Товариш завжди рукою підтримував свого друга. Відкрита рука - символ дружби.


                  Діти звернули увагу на наше Сонечко. Його промінці – паперові долоньки, з яких вони повинні були скласти Правила дружби.


 
Граючи, за початковими літерами слова ДРУЖБА, наші читачі з легкістю визначили риси характеру справжнього друга.







  
Та інколи трапляються ситуації, коли люди починають сваритись. Якщо їм вдається пояснити свої дії, попросити вибачення за випадкові незручності, то така суперечка закінчується. Але, якщо люди не вміють домовлятися, то можуть по-справжньому посваритись.
У кожної людини бувають хвилини, коли вона сердиться. Коли «нападає» злість, змінюється обличчя, зникає усмішка, руки самі собою стискаються в кулаки. Сердита людина може вплинути на настрій іншої людини.
Коли людина сердиться, то інколи говорять, що вона не може собою володіти.
      Ми запропонували своїм читачам спробувати виконати жартівливу вправу: зобразити себе сердитого і подивитися одне на одного.



         А потім «оволодіти собою» - обійняти себе дуже міцно руками.






Діти поділилися своїми відчуттями, коли «тримали себе в руках», і пообіцяли згадувати це, коли хтось їх розсердить настільки, що вони відчують – «час оволодівати собою».
Взявши участь у грі «Пазли», діти складали
прислів’я та приказки про дружбу.







       Бібліотекарі зазначили, що хлопчики і дівчатка також можуть бути справжніми друзями. У них є багато спільних уподобань. Дівчатка – веселі, дисципліновані. Хлопчики – сильні, надійні. Вони все встигають зробити. Їм разом ніколи не буває сумно.


Друзі!

 
Бажаємо вам завжди бути чемними, дружними, уважними, щирими, добрими та щасливими. Поважайте одне одного, виручайте з біди. Щоб всім вам жилося весело й цікаво.  
     І пам’ятайте, що дружба – це не робота.





Бібліотекарі відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів
 Середіна Л.П. та Хабун О.Г.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар