вівторок, 14 березня 2017 р.

Коти і котики
Захід з такою назвою
 відбувся в міській бібліотеці для дітей
 в неділю 12 березня.


    Березень традиційно вважається котячим місяцем. Коти зустрічають весну голосними серенадами і нагадують нам, що вже пора виповзати із сплячки.
 

 
     Ми зібрались в колі читацької групи «КНИЖКОВИЙ САДОК» для того, щоб віддати належну шану чудовим, ніжним, але таким незалежним тваринкам - котам.
   

    Коти живуть поруч із людьми майже десять тисяч років. Вони дуже корисні сусіди. Вони не тільки рятують нас від гризунів. У багатьох родинах коти почуваються членами сім’ї. Постійне спілкування з ними відновлюють гармонію душі і тіла людини, зцілюють організм. Воно дарує радість, а отже, знімає напругу і запобігає стресам.
    Котяче муркотіння створює вібрацію певної частоти, яка сприяє оновленню клітин. Кицька є унікальним приймачем енергії. Її приваблює негативно заряджена, тобто яка іде від уражених органів. Улюблені котячі «процедури» - це компрес  (температура котячого тільця вища від температури людини) і голковколювання (масаж кігтиками).
     

    Бібліотекарі підготували захоплюючий калейдоскоп інформації : книжкову виставку, змістовну розповідь, пізнавальне і кумедне відео, яскраві слайди, груповий список літератури «Світ котячими очима» (художні твори про котів).

 
 

    Епіграфом до виставки є слова французького письменника Віктора Гюго : «Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити».

 
Діти охоче взяли участь у вікторинах :
«Великі коти»

 
«Знамениті коти»
( Літературні та мульт-КОТИ )

 
 
 
 
    Нині на Землі живе понад півмільярда котів, існує кількадесят порід.
    Україна в першій десятці країн, де найбільше у світі котів - 7,5 млн. Це друге місце за кількістю котів на людину.
    Найпопулярніші в Україні породи котів: персидська, шотландська висловуха, шотландська прямовуха, сіамська, британська, сфінкс.  
 
 

Український левкой - порода котів,
що створена в нашій країні.
 

    Ми не помилимося, якщо скажемо, що найулюбленіші коти-ті, які поруч з нами. Вони не мають сертифікату породи чи диплома з виставки, але так дорогі нашому серцю.
    Діти з задоволенням розповідали про своїх улюбленців. Приємно було дізнатись, що коти Мурчик, Бутик, Жорик і кицьки Пусєєвна, Мурка, Маня, Лейла, Нюша, Весна, Фіббі, Крися, Іскорка – в добрих руках.
    Спілкування було жвавим, веселим, надзвичайно позитивним. А ще ми пригостили дітей позитивно зарядженими цукерками.
 

 
Сюрприз для наших котоманів
 







 
 
 
 
І.М.Малікова, І.В.Дем’янець,
бібліотекарі відділу
обслуговування учнів 5-9 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар