середу, 7 вересня 2016 р.


Кіноклуб
«Книга на екрані»
запрошує
 
 
 



Майстер дитячого фентезі
Роальд Дал


(1916-1990)
 
     13 вересня цього року виповнюється 100 років  популярному і улюбленому британському письменнику.
     У 40-х роках 20-го століття Роальд Дал здобув славу як автор творів для дітей та дорослих. В Україні його творчість добре знана серед малечі завдяки двом «абабагаламазьким» книжкам «Чарлі і шоколадна фабрика» та «Матильда».
    Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» стверджує, що «Чарлі і шоколадна фабрика» і "Матильда" - одні з тих справжніх і захоплюючих книжок, які необхідно прочитати кожній дитині…
 
 
    Роальд Дал народився в Уельсі в родині норвежців. Дитинство минуло в Англії. Вісімнадцятирічним юнаком вирушив до Африки, де працював у нафтовій компанії «Шелл». З початком Другої Світової війни Дал служить пілотом Королівського повітряного флоту. У 26-річному віці переїздить до Вашингтона (США), де публікує свої перші «дорослі» твори про війну. 1960 року, мешкаючи з родиною в Англії, Дал починає писати твори для дітей. Помер Р. Дал 1990 року, але популярність його творів продовжує зростати. Такі його шедеври, як  «Матильда» та «Чарлі і шоколадна фабрика» зачаровують дедалі ширші кола юних читачів у всьому світі.
     13 вересня в Великобританії відзначають День Роальда Даля, якого англійці вважають одним з кращих дитячих письменників ever.
 

 

11 вересня

міська бібліотека для дітей запрошує
на груповий перегляд художнього фільму «Матильда»

 (1996 р., США, режисер Дені ДеВіто)
 
 
    Матильда - дуже незвичайна дівчинка. Ну посудіть самі - множити в голові величезні числа, рухати поглядом предмети і робити ще багато чого надприродного - це що, по-вашому, нормально? Але її батьки байдужі до неї - їх не тільки не вражають здібності Матильди, їм навіть не цікаво, як живе їх дочка...
 
Початок перегляду в 14.00 год.
 
Бажаємо приємного перегляду
та гарного настрою!
 
 
 
Анна Харченко,бібліотекар
відділу обслуговування
учнів 5 – 9 класів
 

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар