неділю, 8 травня 2016 р.

l До Дня Перемоги

Згадаємо серцем 

 
     Друга світова війна - глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття.

 
      Війна розпочалась 1 вересня 1939 року із вторгненням військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилась 2 вересня 1945 року із беззастережною капітуляцією Японії.

      Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдат.

 
      Для України Друга світова війна - національна трагедія. Країна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло близько 3-4мільйонів військових, підпільників і цивільних, 4-5мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася.
    Загалом безповоротні втрати українців та інших народів склали від 70 до 80 мільйонів осіб.
 
 
    Давно відлунала війна..  Поряд з нами вже немає багатьох свідків тих подій. Але залишилась людська пам’ять і наш обов’язок зберегти цю пам’ять, для себе і нащадків…

     Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.
 
 
Шановні ветерани війни!
Щиро вітаємо вас з Днем Перемоги!
    Щиросердно бажаємо вам міцного здоров'я, миру, добра, благополуччя та злагоди.
     Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за невичерпну силу духу, за мужність, свідому самопожертву заради життя на землі.
    Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови, пам’ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь.
 
 

Нехай світлі травневі свята,
присвячені пам’ятним датам
історичних подій Другої світової війни,
додадуть всім нам нових сил та натхнення
для збереження нашої рідної України!
 
 
Дійсно, пам’ятати ті дні, шанувати людей,
які вибороли Перемогу – це наш обов’язок.
Шана за подвиг,
вдячність за мир!
 
 
Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар