пʼятницю, 29 листопада 2019 р.


       Дитяче читання відіграє важливу роль в житті дітей, набагато більшу, ніж читання в житті дорослих. Книга, яку прочитали в дитинстві, залишається в пам'яті майже на все життя і впливає на подальший розвиток дитини.
       Говорячи про дитяче читання в сім'ї, ми говоримо про молодший вік, тому, що безпосередньо в цей час дитина особливо прагне спілкування з батьками, їх духовний контакт повинен зберегтися і в наступні роки, коли для підлітка, як відомо, все більше значення починають набувати ровесники, друзі, товариші, а в організації читання починають переважати форми, які передбачають бажану підлітками самостійність.


Про це, та багато іншого поговорили
на семінарі бібліотекарів,
заступників директорів з виховної роботи
та педагогів-організаторів шкіл міста
28 листопада на базі ЗОШ № 12.




          Неймовірно цікаво відбулася перша частина семінару, де діти, розділившись на три команди, вирушили у мандрівку кораблем читання. Учні презентували свої здобутки, які вони досягли завдяки книзі, а також розробили модель бібліотеки майбутнього.













         Міська бібліотека для дітей долучилась до цього заходу. Бібліотекарка Середіна Любов Петрівна взяла участь у першому блоці семінару, а її помічником став учень 4-го класу ЗОШ № 12 – Гліб Куліш, який був нагороджений грамотою, як найкращий читач 2019 року бібліотеки для дітей серед читачів молодшого шкільного віку.


        Досвід роботи підказує, що любов до читання не можна нав’язати, її можна тільки виховати, але виховується вона з малого малку. І з цим легко справляються вчительки – Головачова Ірина Анатоліївна та Бєляєва Анжеліка Олександрівна, які були відзначені Подякою за багаторічну сумлінну співпрацю з міською бібліотекою для дітей у вихованні любові до книги.


           Ми, дорослі, розуміємо, що знання, фантазія, логіка мислення, любов до літератури та мови виховуються читанням. Але жодній людині любов до книги не дана від народження. Тому, щоб дитина полюбила її, потрібна серйозна робота всіх, хто займається навчанням та вихованням. Кожен читач повинен стати особистістю, щоб одного разу не опинитися за бортом корабля, який упевнено тримає курс у майбутнє.




Бажаю всім, хто вчиться і вчить,
творчих вершин, яскравих відкриттів,
натхнення, цікавого навчального року.
Та пам’ятайте!
В міській бібліотеці для дітей
весело, цікаво, змістовно, пізнавально!
Ми завжди раді зустрічі з вами!



Олена Хабун, бібліотекарка
відділу обслуговування дітей
дошкільного та молодшого
шкільного віку


Немає коментарів:

Дописати коментар