середу, 14 лютого 2018 р.


В міській бібліотеці для дітей
панує ліричний настрій.

11 лютого для читацького об’єднання «КНИЖКОВИЙ САДОК» 
його створювали бібліотекарі
відділу обслуговування учнів 5-9 класів
Ірина Миколаївна Малікова та Ірина Віталіївна Дем’янець. 


Для святкової атмосфери розпочали з пісні «Валентинки»
(сл. І.Шевчук, муз. Є.Зарицької).



Про історію та традиції Дня Святого Валентина – СВЯТА ВСІХ ЗАКОХАНИХ діти дізнались з розповіді бібліотекаря, відео та огляду книжкової виставки.




14 лютого, у День Св. Валентина всі спраглі кохання і любові мандрують до Самбору, що у Львівській області. Тут зберігаються мощі покровителя всіх закоханих. До церкви Різдва Пресвятої Богородиці їх було перевезено наприкінці 18 століття з Риму.



В архівах Ватикану міститься запис про те, що Св. Валентин є покровителем Перемишльсько-Самбірської єпархії. Про це ми дізнались з нової книги «Галичина» (Київ, 2017), яку одержали саме в ці дні.



 В українській мові кохання буває бажаним, безгрішним, безмежним, безмірним…- майже шістдесят епітетів, які виразно зачитав наш Назар з книги «Теорія українського кохання» Миколи Томенка (Київ, 2002).



Як завжди, діти з цікавістю взяли участь
у РОМАНТИЧНІЙ ВІКТОРИНІ



Чи всі марганчани знають про місця нашого міста, які присвячені коханню – лава закоханих і LOVE-парк?



Тема кохання завжди хвилювала всіх поетів і письменників.
Найвідоміші закохані у світі у світовій літературі – Ромео і Джульєтта з трагедії Вільяма Шекспіра. Цей твір вивчають у восьмому класі.
Ми порадили всім переглянути найкращу і найкрасивішу екранізацію – італо-англійський фільм режисера Ф.Дзефіреллі.





А в цей день в нашому кінозалі ми переглядали кінострічку за книгою Галини Щербакової (реж. І.Фрез)  з майже шекспіровським сюжетом.


Ця історія про закоханих школярів Романа і Каті (в книзі Романа і Юлії) нагадує всім, що перше кохання – це не жарти, рани від нього не залікуються ніколи.




Чудовий фільм і чарівна музика!




На завершення зустрічі – сюрпризи!

Від нас – цукерки з англійською назвою любові
і МОВНА ВІКТОРИНА «Слова з анлійською любов’ю».



Наші активістки Влада і Даша запропонували всім заспівати популярну веселу пісню «Чекаю. Цьом» (сл. і муз. Олі Цибульської). А Влада ще приготувала всім валентинки.









Ми бажаємо всім взаємного кохання!


Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей

2 коментарі:

  1. Дуже гарний захід! Молодці, бібліотекарі!!! Багато візуальної інформації, чудовий фільм, вікторина,валентинки, музика!!!!Комплексний підхід до проведення дає свій результат! Видно, що діти задоволені, а це найголовніше!!! Молодці, Ірино ВІталіївно та Ірино Миколаївно!!! Так тримати!!!

    ВідповістиВидалити