четвер, 22 лютого 2018 р.


Ось уже 18 років за рішенням ЮНЕСКО 21 лютого в усьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Уперше його відзначили у 2000 році в Парижі.

       Заснування цього свята має велике значення, тому що за оцінками фахівців, нині на нашій планеті існує близько 6 тисяч мов. І багатьом із них невдовзі загрожує зникнення.


Саме у це день, 21 лютого,
в міській бібліотеці для дітей відбувся
мовний калейдоскоп
«Мова – то душа народу»
для малечі з групи продовженого дня ЗОШ № 2
 (вчитель Біжко Юлія Станіславівна).


      З розповіді бібліотекаря діти дізнались про історію заснування свята, а також пограли в мовні ігри: «Я знаю чарівні слова: скажу одне – почуєш два», «Спробуй повтори» та «Що до чого?».









До заходу була організована тематична виставка книг, яку із задоволенням переглянула малеча.






     Наші предки залишили нам у спадок найбільше, найсвятіше і найдорожче багатство – СЛОВО. Калинове і джерельне рідне слово протягом століть передавалося від батьків до дітей як вічний оберіг національної культури, історії та духовності.


Друзі!

Людина може володіти багатьма мовами, але найкраще, найдосконаліше вона повинна знати рідну мову. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

Говоріть українською
та вчить її щодня!



Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1-4 класів


Немає коментарів:

Дописати коментар