вівторок, 23 травня 2017 р.


Професія бібліотекаря вимагає глибокої обізнаності з усіма складовими бібліотечної діяльності, систематичного оновлення знань, постійного ознайомлення з новинками фахової літератури та періодичних видань.

Головним завданням центральної бібліотеки як методичного центру книгозбірень міста є донесення до колег нової інформації, кращого досвіду, дієвих форм і методів роботи з користувачами.  Ефективною формою підвищення кваліфікації є семінари з актуальних питань бібліотечної діяльності.
 
18 травня 2017 року
в центральній міській бібліотеці ім. М.Островського
був проведений семінар бібліотечних працівників міста
бібліотек усіх систем та відомств на тему:
«Бібліотечне краєзнавство –
територія великих можливостей».

Семінар відкрила М.О.Новосьолованачальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради, яка розповіла про роботу закладів культури міста на сучасному етапі.
 
 
Л.В.Пономарьова, директор Марганецької міської ЦБС, виступила з консультацєю "Краєзнавство: робота, досвід та інновацій".

 
 З обміном досвіду «Читаючі марганчани: як змінюється склад користувачів у публічній бібліотеці»  виступила О.В.Рак, бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського.
 

 Про електронний каталог ЦМБ ім. М.Островського, розповіла методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала.
 
 
Л.П.Середіна, бібліотекар міської бібліотеки для дітей, виступила з темою: «На підтримку іміджу дитячого читання».
 
  
  Любов Петрівна розповіла про обласний семінар для працівників відділів обслуговування бібліотек для дітей за темою «Читання. Навчання. Дозвілля. Грані оптимального співвідношення», на якому була присутня 11 травня у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей.
  Вона акцентувала увагу на тому, що сучасний бібліотечний простір  - це не стільки простір для книги і інших носіїв інформації, стільки простір для Користувача, його Душі, його Творчості.
  Бібліотека для дітей повинна бути максимально комфортним середовищем, бути відкритим домом для тих, кому потрібна книга, психологічне розвантаження, комфортне місце для розвитку творчих здібностей та організації змістовного дозвілля користувачів.
 

Т.Ф.Мархасіна, провідний бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського, звернула увагу на таку форму роботу, як «Читацька конференція: новий підхід до проведення, або Післямова до проведення 17 травня 2017 року читацької конференції за книгою А.Антоненка «Переправа».

 
До уваги присутніх був підготовлений огляд українсько-російського літературно-художнього та громадсько-політичного часопису Запорізького краю «Хортиця» за 2015 - 2017 рр., який провела бібліотекар бібліотеки-філії №2 О.К.Поклонська-Горб.
 
 
Про краєзнавчий підхід у Міжнародному skype-проекті «Ми – українці. Я і ти!» розповіла провідний бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько.
 

Під час семінару виникла цікава жвава розмова, обмін думками, досвідом з питань функціонування бібліотек міста.
 
Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар