пʼятницю, 5 травня 2017 р.



        Вже третій рік поспіль буде відзначитися дві важливі дати – День пам’яті та примирення (8 травня) та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).


     Четвертого травня
в міській бібліотеці для дітей
відбулася година вшанування
«Не шкодуйте слів любові ветеранам!»
для учнів 3 – А класу ЗОШ № 11
   (вчитель Вітько І.М.).


       Друга світова війна – найскорботніша подія ХХ століття. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства, а також вперше і, дуже сподіваємось, в останнє використана в бою атомна зброя. В цій війні приймали участь понад шістдесят країн світу.
     
       Для України Друга світова війна – національна трагедія. Країна понесла надзвичайні втрати. Під час бойових дій та в полоні загинуло майже 4 млн. військових, підпільників і цивільних, майже 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн. жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Німеччини, багато з яких не повернулися.

      Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.
      Давно відлунала війна… Поряд з нами вже немає багатьох свідків тих подій. Але залишилась людська пам’ять, і наш обов’язок зберегти цю пам’ять для себе і нащадків.

 

         На годину вшанування були запрошені почесні гості – учасниця війни Троценко Надія Миколаївна та Копаниця Таїсія Василівна, яка має статус «Дитина війни». Вони – відомі у нашому місті люди, співають у вокальному ансамблі міської Ради ветеранів війни та праці «Бойові подруги» та ведуть активну роботу з патріотичного виховання.


Гості поділилися своїми спогадами про війну, яка обірвала їх дитинство та юність.
     Емоційним акордом зустрічі стали воєнні пісні у виконанні Надії Миколаївни та Таїсії Василівни.

 
          За традицією, всі учасники заходу вирушили Стежиною пам’яті від бібліотеки до меморіалу «Вічний вогонь».








 

Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу. Ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови. Пам’ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь.
Пам’ятати ті дні, шанувати людей, які вибороли Перемогу – це наш обов’язок.
 

Шана ветеранам за подвиг!
Вдячність за мир!
 


 


 

Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар