четвер, 11 травня 2017 р.



10 травня в міській бібліотеці для дітей відбулася подорож-реклама періодичними виданнями для учнів 1 – 4 класів ЗОШ № 2 (вчитель Біжко Ю.С.).



Бібліотекар Середіна Любов Петрівна провела знайомство із чудовими журналами, які радують нас своїми цікавими матеріалами та публікаціями.
     На відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів надходить три журнали:




       Розважально – пізнавальний журнал для дітей  «Яблунька» видається з 1997 року. Він для всіх веселих, розумних, допитливих та кмітливих: захоплюючі розповіді про таємниці природи, історії походження тварин та рослин, казки та легенди, нескладні рецепти смачних страв.
А також фото та листи ваших ровесників, школа здоров’я та гарних манер, святкові вітання та привітання із Днем народження, кросворди, математичні забави, розфарбовки, конкурси дитячих малюнків, іграшок-саморобок, вікторини, ігрові завдання з призами для дітей та подарунками для батьків і ще багато цікавого та корисного як дошкільнятам так і школярам.





          Журнал «Куля» - пізнавально-розважальне видання, яке побачило світ у вересні 2007 року. Читацька аудиторія – школярі віком від 7 до 12 років, їх батьки та педагоги.
       Створення журналу стало усвідомлення того факту, що учнівська молодь останніх десятиліть не хоче читати, наслідком чого є труднощі із навчанням, зниження якості засвоєних знань.
       «Куля» – це заохочення учнів молодшої школи до читання, розвиток їх ерудиції та інтелекту. Наповнення журналу частково синхронізоване із програмою для молодшої та середньої школи (2 – 5 класи), але не повторює її, а лише доповнює пройдений у школі матеріал та розширює тематичні ряди, таким чином сприяє формуванню більш широкої системи знань.




«Барвінок» щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Заснований у січні 1928 р. у Харкові під назвою «Жовтеня». Після воєнної перерви випуск відновлено у квітні-травні 1945 р. у Києві вже під новою назвою — «Барвінок». Ініціатива перейменування належить відомій дитячій письменниці Наталі Забілі за підтримки поета П. Г. Тичини, тодішнього міністра освіти.
Перед тобою журнал «Барвінок» – дивовижний Палац. У ньому – тисячі залів, у яких заховано безліч таємниць. Увійдеш до будь-якого – і тобі відкриється те, чого не знають інші. Це територія загадкової Барвінкової Республіки. Її громадяни – твої ровесники. А у ній – Президент Барвінок. Його ім′я пам’ятають мільйони людей. Серед них – твої батьки, бабусі, дідусі, вчителі… Запитай їх.
На кожній сторінці «Барвінку» перед тобою поставатиме увесь світ – такий таємничий й безмежно цікавий. Ти дізнаєшся, що у ньому найважливіше, корисне, яке майбутнє чекає тебе і як здійснити свою мрію. Цими знаннями ти здивуєш усіх.


     Діти із задоволенням слухали про кожен журнал та їх рубрики, відгадували загадки і ребуси, розв’язували тематичні задачі.



     На завершення подорожі всі бажаючі мали змогу ближче познайомитися з періодичними виданнями.









Друзі! 

Ми запрошуємо вас у захоплюючий світ періодики,
у світ журналів, які передплачує
міська бібліотека для дітей. 

Тепер справа за тобою:
обери журнал до душі і за своїми інтересами.
 Будь-який номер можна подивитися
в читальному залі, взяти додому,
зробити ксерокопію сторінок, що сподобались.

Давайте відкривати багатства
 Журнального царства
разом з бібліотекою!
 
 
Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар