пʼятницю, 14 квітня 2017 р.



Людина не може жити без природи – вона її часточка. Навесні людей особливо тягне до лісу, до зелених галявин і перше, що викликає бурхливі емоції, це первоцвіти – рослини, які символізують пробудження і відновлення життя після довготривалої зими.
       Сумно, що саме первоцвіти найбільше потерпають від людини, їх значно більше зривають порівняно з літніми травами, бо всі скучили протягом зими за живим і зеленим, за яскравими кольорами.


13 квітня
міська бібліотека для дітей
провела чергове квітневе засідання
природознавчого клубу
«Світ-дивосвіт»

учні 3 – А класу ЗОШ № 2
(вчитель Бурлака О.І.)

       Бібліотекар Середіна Любов Петрівна розповіла природознавцям про перші квіти весни,  їх лікарські та харчові цінності.


За допомогою акровіршів діти швидко відгадували назви первоцвітів.



Кульмінацією засідання стала віртуальна мандрівка до балки Крутенької, де діти мали змогу побачити рідкісні рослини нашої місцевості.
       Також вони заочно познайомилися з відомим марганчанином Іваном Барнашем – художником, істориком, краєзнавцем та автором альбому «Пейзажні мелодії», в якому основа художніх робіт – краса околиць нашого міста.


         Діти відвідали стародавній курган, пам’ятник невідомому загиблому льотчику, милувалися красотами нашої місцевості, рідкісними рослинами. 




Наша віртуальна мандрівка допомогла природознавцям більше дізнатися про неповторні рослини рідного краю, а надто про ті, які можуть зникнути назавжди. Діти добре запам’ятали їх, аби ненароком не знищити останніх представників цих видів.


Пам’ятайте!
Рослини – наші мовчазні й беззахисні друзі,
про яких потрібно дбати.




Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар