пʼятницю, 30 вересня 2016 р.


Бібліотека для дітей
збирає друзів

           29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, ми запросили до бібліотеки учнів 4 класу ЗОШ № 12 і їх вчителя Головачову Ірину Анатоліївну, щоб разом з ними відзначити
Свято бібліотекарів та читачів.
 

          Починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято –

Всеукраїнський день бібліотек.

                Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці. Але це й свято для всіх, хто любить книгу.

 
 
           Бібліотекар Малікова Ірина Миколаївна розповіла нашим гостям про історію бібліотек, яка налічує майже п’ять тисяч років.
 

 
              Бібліотекар Середіна Любов Петрівна познайомила з історією професії бібліотекаря. Вона з'явилася з виникненням перших книгосховищ. На цю посаду запрошували видатних учених, письменників, поетів. Стати почесним бібліотекарем було навіть важче, ніж академіком.
 
 
            Дітям було цікаво дізнатися про видатних дитячих письменників, які в свій час працювали в бібліотеках.
         Якоб Грімм (1785 – 1863 рр.) – філолог і казкар.
В 1808 році був особистим бібліотекарем брата Наполеона Бонапарта – Жерома. Працював в бібліотеці понад 30 років.
 
 
           Крилов І.А. (1769 – 1844рр.) – відомий байкар.  В період з 1812 по 1841 р. працював бібліотекарем Імператорської бібліотеки в Санкт-Петербурзі. За укладання каталогу книг його було нагороджено орденом Святого Володимира.
 
 
         Єршов П.П. (1815 – 1869рр.) – поет, письменник, драматург. Працював викладачем  в гімназії, для бібліотеки якої каліграфічно переписав каталог, а також значно збільшив книжковий фонд.
 
 
            Чуковський К.І. (1882 – 1969рр.) – письменник, перекладач, літературний критик, мовознавець. 1957 року відкрив на території своєї дачі в Пєрєдєлкіно дитячу бібліотеку, яку побудував на власні кошти. Він же був у бібліотеці основним працівником. Пізніше К.І. Чуковський подарував бібліотеку селищній раді.
 
 
 
      В нашій бібліотеці 41,5 тисяч книг та журналів – чудових і цікавих, науково-популярних і художніх. Ми розповіли про най-, най-, най- книги: найдавнішу, найбільшу, найтовстішу, найгарнішу, найменшу, найекологічнішу, найдивовижнішу.
 
 
            Далі діти з цікавістю та задоволенням взяли участь у вікторині, яку підготували і провели бібліотекарі Хабун Олена Григорівна та Харченко Анна Вікторівна,
 
 
і літературній грі
 
 
 


              За день до бібліотечного свята до міської бібліотеки для дітей завітав Григорій Прокопович Бідняк - наш давній друг і меценат, поет, прозаїк, член Національної спілки письменників, Почесний громадянин міста Марганця. Він передав свої книги в подарунок нашим читачам.
 
 
 
 
 

            Бібліотекарі додали до книжкових подарунків закладинки зі смайликами, чим привітали наших читачів з Всесвітнім днем посмішок. Це свято відзначається у першу п’ятницю жовтня, в цьому році – 7 жовтня.
                   На завершення заходу ми разом заспівали всім відому веселу пісеньку про посмішку.





Осінь - не привід сумувати.
Посміхайтесь!



Святкування Всеукраїнського дня бібліотек
збігається з відзначенням іменин
Віри, Надії, Любові.
Тож бажаємо всім бібліотекарям,
 щоб їхні серця завжди були сповнені
              цими високими почуттями!




Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1 – 4 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар