середу, 21 вересня 2016 р.

 


 
 
          У суботу 17 вересня 2016 року наше місто відзначило своє свято. Як завжди, міська Централізована бібліотечна система взяла участь у святкуванні Дня міста.


 
Міська бібліотека для дітей
презентувала книжкову виставку
      «Шана тобі, дитяча книго!».


Автори книг, які були представлені на виставці стали лауреатами головної премії в дитячій літературі – Премії ім. Г.К. Андерсена.
Ось уже 60 років у Міжнародний день дитячої книги, а це – 2 квітня – день народження великого казкаря, вручають цю престижну премію кращим дитячим письменникам, художникам-ілюстраторам, перекладачам.
На відміну від багатьох нагород, Премія ім. Г.К. Андерсена не комерційна, тобто за неї не дають ніякої грошової винагороди, але стати її лауреатом дуже почесно.
            Нагороду Андерсена навіть називають Малою Нобелівською премією в літературі для дітей.


На свято ми запросили веселих літературних героїв – Пеппі Довгупанчоху (Литвиненко Карина, ЗОШ № 2, З-А) з пригодницької повісті Астрід Ліндгрен та хлопчика Веснянку (Середін Владислав, НВК № 130, м. Дніпро, 2клас) з казки Всеволода Нестайка «В країні Сонячних зайчиків».



 

 
Для гостей ми підготували
літературні хвилинки-вікторинки:
-      «Великий казкар Ганс Крістіан Андерсен»;
-      «Премія ім. Г.К. Андерсена»;
-      «Українські письменники Богдан Чалий та Всеволод Нестайко – лауреати Премії ім. Г.К. Андерсена».
 
Дорослі і діти з цікавістю гортали яскраві книги і знайомились з ними. Із задоволенням брали участь у літературній вікторині. За правильні відповіді одержували призи – кольорові та смачні цукерки.


















 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар